Leveringsproblemer for Scania V8

…. men Scania håper det snart løser seg

Sist oppdatert

V8-motorene til Scania har vært et ikon i snart 50 år. I 1969 lanserte de første generasjon på 350 hk. Mange fryktet at V8-motorene ville dø hen med nye krav og lanseringer, men dengang ei. I fjor kom en ny generasjon Euro 6 V8-motor i tre forskjellige effektnivåer.

Kan ikke konfigurere

For noen dager siden fikk vi nyss om at lastebilkjøpere i utlandet ikke lenger kunne konfigurere Scania med V8. Det skulle skyldes en konflikt på fabrikken der Scania produserer V8 blokkene sine.

Så kom også meldinger fra norske kunder som forteller at flere forhandlere opplyser at man pr. dags dato ikke kan bestille biler med V8.

Hva skjer? Vi kontaktet kommunikasjonsdirektør John Lauvstad i Norsk Scania for å få klarhet i saken.

Arbeidkonflikt hos underleverandør

- Det er en arbeidskonflikt hos en av Scanias underleverandører. Vi produserer biler så lenge vi har blokker, men det er uvisst når konflikten er løst.

- Hva skjer med de som allerede har bestilt bil med V8?

- Vi kansellerer ingen bestillinger. Våre selgere kontakter de som allerede har bestilt bil for å finne gode løsninger.

- Det går rykter om at det er svært lang leveringstid for de som ønsker å legge inn bestilling nå?

- Vi tar i mot bestillinger, men kan ikke gi noen leveringstid. Det jobbes hardt for å finne løsninger, men når det skjer er altså uvisst. Det kan også være slik at denne konflikten løses over natten. Scania vil sende ut en pressemelding når mer informasjon er tilgjengelig, avslutter Lauvstad.