- Ingen grunn til å beholde dieselmotorene lenger

Trevor Milton er i Norge. I dag vil han fortelle om hydrogenlastebilen er svaret

Det er ingen grunn til å beholde dieselmotoren, mener Milton. I dag er han i Oslo. Foto: Nikola One.
Det er ingen grunn til å beholde dieselmotoren, mener Milton. I dag er han i Oslo. Foto: Nikola One.
Sist oppdatert

Trevor Milton er i Norge. Onsdag ettermiddag skal han fortelle norske transportører, fagforeningsfolk, stortingsrepresentanter, vegvesen og sikkert mange andre aktører om bilen hans er svaret på utslippsutfordringene fremover.

Det er NLF som forteller at Milton vil besøke seminaret de har i fellesskap med Zero senere i dag. Først vil NLFs Geir A. Mo åpne seminaret med å fortelle om krav til klimakutt, før organisasjonen Zero overtar stafettmikrofonen og prater om hvorfor hydrogen er så viktig i klimaperspektiv for transportsektoren.

Deretter kommer Trevor Milton til orde og forteller om Nikolas ambisjoner for Norge og det europeiske markedet.

Med på seminaret er også Statens vegvesen som vil fortelle om tekniske krav til lastebiler i Norge, mens flere representanter fra hydrogenmiljøet vil dele sine tanker om hva som må til for å bygge ut et tilstrekkelig distribusjonsnettverk for drivstoffet i Norge.

I tillegg kommer leder i stortingets Transport- og kommunikasjonskomitè Helge Orten for å gi synspunkter fra politisk hold.

Vi vet at både Rolv Olav Tenden og Frode Eggan fra Tine vil være på plass i salen. De har som kjent begge bestilt hver sin utgave av arten.

Trevor Milton har har forøvrig i tidligere intervjuer hevdet at han tror dieselmotoren i løpet av 10-15 år sakte, men sikkert vil bli borte. - Det er ingen grunn til å beholde dieselmotorene lenger, mener Milton.

Denne saken ble første gang publisert 01/11 2017, og sist oppdatert 02/11 2017