Nostalgisk jul med dette bladet!

Vi skriver desember og julen er rett rundt hjørnet. Hva passer vel da bedre enn å slå seg ned i godstolen foran peisen og ta en nostalgisk reise tilbake i tid, i form av den ferskeste utgaven av Veteranlastebilen?

Sist oppdatert

Årets siste utgave av Veteranlastebilen nr. 8, eller julenummeret, er på plass i løssalgshyllene. Her kan du lese om den utrolige Scaniaen til Peder Holen, som bare har 21.000 km på telleren siden 1976! I våres ble vogntoget importert fra Sverige, og det er et utrolig flott sett som framstår som splitter nytt.

Brøytesesongen er i gang og vår eminente skribent Asbjørn Rolseth har sett nærmere på norske brøytebiler og deres historie i artikkelen «På tynn is». Vel verdt å få med seg mens snøen daler ned i skjul. Vi har også sett på en artig varebil som det ikke er mange igjen av. I artikkelen «Møt Maggie» kan du lese om de to kompisene som egentlig skulle spleise på en varehenger, men endte opp med en Hanomag F30 pickup i stedet.

Se etter denne forsiden i bladhyllene.
Se etter denne forsiden i bladhyllene.

Visste du at M.A.N hadde sine første leveranser til Norge allerede i 1897? Den gang var det ikke snakk om lastebiler eller busser, men de første sporvognene til Holmenkollbanen. Denne spennende historien brettes også ut i julenummeret vårt.

Ellers har vi reportasje fra Veterandagen i Lunde, rapport fra Oslo Motor Show og den store Bilhobbykonferansen, og mye, mye mer.

Julen er tiden for tilbakeblikk, tradisjoner og nostalgi. Ta turen dit blader selges og få med deg årets fullspekkede juleutgave av Norges «tyngste» veteranbilblad.

Lyst på et abonnement? Da kan du trykke her.

Det er vintertid i Norge. Da passer det vel å lese om brøytebiler? Les Asbjørn Rolseths spennende artikkel «På tynn is».
Det er vintertid i Norge. Da passer det vel å lese om brøytebiler? Les Asbjørn Rolseths spennende artikkel «På tynn is».