Arbeidsliv

Ny permanent Volvo-direktør

Stillingen etter Erik Engelien er besatt i Volvo Norge.

Waldemar Andre Christensen (41) har gjort bortimot kometkarriere i Volvo Norge siden 2011. Han kom da fra stilling som daglig leder i familieselskapet Mizzuki, i hovedsak et importselskap for MC og ATV.
Waldemar Andre Christensen (41) har gjort bortimot kometkarriere i Volvo Norge siden 2011. Han kom da fra stilling som daglig leder i familieselskapet Mizzuki, i hovedsak et importselskap for MC og ATV. Foto: Haakon Førde
Sist oppdatert

Det ble fungerende sjef, Waldemar Andrè Christensen, som nå er tilsatt som ny administrerende direktør i Volvo Norge AS.

Dette skriver Volvo i en pressemelding i dag:

Waldemar André er 41 år, er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har i tillegg juridisk 1. avdeling fra universitetet i Bergen. Han har også gjennomført Gründerskolen ved universitet i Oslo.

Han har en variert bakgrunn og begynte i Volvo Norge i januar 2011 som produktsjef. Waldemar André kom til Volvo fra Mizzuki Motor AS der han hadde vært ansvarlig leder og medeier siden 2003. Mizzuki Motor hadde siden starten i 1995 bygget seg opp til å bli en ledende importør innenfor to- og firehjulsmarkedet. 

Etter en kort periode som produktsjef tok Waldemar André over som leder av Direct Sales i Volvo Norge og jobbet med direkte salg til store kunder frem til han i januar 2014 overtok stillingen som salgsdirektør lastebil, med ansvar for alt lastebilsalg i Norge for Volvo og Renault.

Etter at tidligere adm. direktør Erik Engelien sluttet i januar i år, har Waldemar André fungert i stillingen som adm. direktør i Volvo Norge AS. Nå overtar han altså denne rollen formelt.

Denne saken ble første gang publisert 18/04 2016, og sist oppdatert 06/04 2017