Skal utvikle norskproduserte kvalitetshengere

Duun Industrier og TN Vangs Mekaniske Verksted etablerer sammen et selskap som skal produsere tilhengere for det norske landbruks- og entreprenørmarkedet. Felleskjøpet blir forhandler.

Det nyetablerte selskapet Norwegian Trailer Systems eies av Duun Industrier og TN Vangs Mekaniske Verksted, samt partnerne Ritek og Svein Eggen Holding.
Det nyetablerte selskapet Norwegian Trailer Systems eies av Duun Industrier og TN Vangs Mekaniske Verksted, samt partnerne Ritek og Svein Eggen Holding.
Publisert

Det nyetablerte selskapet Norwegian Trailer Systems AS eies av Duun Industrier og TN Vangs Mekaniske Verksted, sammen med partnerne Ritek og Svein Eggen Holding.

Styreleder er Svein Eggen. Han har over 30 års erfaring fra internasjonal offshore, olje- og gassvirksomhet.

I en pressemelding i dag opplyser selskapet at det etablerer et langsiktig samarbeid med Felleskjøpet som skal resultere i norske industriarbeidsplasser.

Ambisjonen er å utvikle en serie norskproduserte, høykvalitets dumper- og maskinhengere til traktor. Hengerne skal i første omgang selges på det norske markedet.

I følge meldingen er det et stort potensial for nyskaping innen dumpertilhengere, både med tanke på sikkerhet, fleksibilitet og driftseffektivitet. De nye hengerne designes i henhold til det nye regelverket fra EU, som stiller tøffere krav til blant annet bremsesystem og sikkerhet.

– Vi ser frem til å kunne tilby en ny serie norskproduserte høykvalitetshengere. Duun Industrier og TN Vangs Mekaniske Verksted er begge solide norske selskaper med sterke røtter i markedet. Vi opplever at selskapene utfyller hverandre meget godt, og har stor tro på at vi med dette ytterligere vil styrke vår markedsposisjon i anleggssegmentet, sier Hans Petter Eik, kategori- og markedssjef i Felleskjøpet Agri.

Den første modellen er allerede på tegnebrettet, og vil presenteres for markedet i løpet av høsten 2019.

– Den nye porteføljen av hengere skal utvikles i nært samarbeid med brukerne. De skal først prototypes, og deretter testes grundig av bønder og entreprenører, sier Svein Eggen, styreleder i Norwegian Trailer Systems.

Det er foreløpig ikke klart hva nye tilhengerserien skal hete. Det som imidlertid er sikkert er at hengerne skal utvikles og produseres i Trøndelag, der begge selskapene har sine røtter.

Aktørene:

Duun Industrier ble etablert i 1956 og utvikler, designer og produserer alle sine produkter ved eget fabrikkanlegg i Åsen i Trøndelag. Dagens produktportefølje består av traktordrevne gjødselpumper, propellomrørere, traktorskjær, sandstrøere, snøfresere, vedmaskiner og utstyr i tillegg til underleveranser.

T. N. Vangs Mekaniske Verksted ble etablert i 1948 og ligger i Inderøy kommune. Vangs designer og produserer tilhengere og bilpåbygg til spesial- og tungtransport. Vangs har som motto at de produserer det kunden har lyst på.

Felleskjøpet Agri har en omsetning på 16 milliarder og 3600 ansatte, og er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk. Felleskjøpets virksomhet omfatter også til sammen 210 butikker i Norge og i Sverige, eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr. Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder.