DAF med ettermonterbar blindsonevarsler

DAF melder i dag at systemet "City Turn Assist" nå kan bestilles, også for ettermontering.

Faren for høyresvingulykker reduseres på stadig flere biler.
Faren for høyresvingulykker reduseres på stadig flere biler. Foto: DAF
Publisert

Blindsonesystemet fra DAF varsler lastebilsjåførene når andre trafikanter – fra fotgjengere og sykler til biler og motorsykler – befinner seg i førerens blindsone på passasjersiden.

Systemet varsler både ved lave hastigheter ved bykjøring og for andre trafikanter fil ved filskifte eller glidelåskjøring ved høyere hastigheter.

City Turn Assist bruker radarteknologi. En enkel kortdistanseradarenhet er montert på passasjersiden, på eller i nærheten av bakskjermen.

Varslene vises på en LED-skjerm plassert på A-stolpen på passasjersiden, i nærheten av sidespeilet. Når høyre blinklys aktiveres, kan det også genereres lydsignaler.

Ettermonteringsalternativet for DAF City Turn Assist omfatter hele systemet (radarenhet, skjerm og ledningsnett), og kan brukes på trekkvognene 4x2 FT og 6x2 FTP Euro 6 med venstreratt og MX-11- og MX-13-motorer, samt for CF Electric.

For CF- og XF-modeller med høyreratt tilbyr DAF allerede ekstra kamera- og sensorsystemer, utviklet for å hjelpe utsatte trafikanter med å oppfylle bransjestandarder og lovmessige krav i Storbritannia og Irland.