Politijakt på hvit MAN

Versting brøt opp hjullåsen og stakk fra Vegvesenet

Slik lyste dashbordet da vegvesenet omsider fikk stanset den rumenske sjåføren. Natt til torsdag stakk han av. Politiet har personalia og sak er opprettet.
Slik lyste dashbordet da vegvesenet omsider fikk stanset den rumenske sjåføren. Natt til torsdag stakk han av. Politiet har personalia og sak er opprettet. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

- Når alle varsellampene lyser, bør du finne et verksted, skrev Statens vegvesen Vest på Twitter etter at de hadde kontroll på Krossmoen i går.

Et vogntog som først ikke stoppet for kontroll, ble hanket inn og en rekke stygge brudd ble funnet.

Blant annet ble det avdekket dårlige bremser, manglende ABS på hengeren, EBS-system som ikke fungerte og dårlig lastesikring.

Som om ikke det var nok, hadde den rumenske sjåføren ikke førerett på denne type kjøretøy heller.

Det ble naturligvis kjøreforbud, anmeldelse og hjullås.

Stakk av

Men det stoppet ikke der heller. Ifølge NRK har nemlig sjåfør og vogntog stukket fra kontrollplassen på Krossmoen i løpet av natten.

Det er såvidt tungt.no er kjent med første gang en av de nye hjullåsene har blitt brutt opp.

- Dette er en veldig alvorlig sak sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Charles Bøgild, til NRK.

Nå vil politiet ha tips om noen har sett en hvit MAN med registreringsnummer BV01VNS. Det er en gammel MAN, som tidligere har vært norsk, men som nå er registrert i utlandet.

Trolig er rumeneren allerede ute av landet - vogntoget var på vei mot Svinesund da det ble stanset, og med mange timers kjøring før det ble oppdaget at han hadde stukket av, er det ikke godt å si hvor langt han er kommet.

Ifølge Aftenbladet som også har referert saken, står fortsatt politiet uten spor torsdag ettermiddag. Dersom rumeneren blir stanset i et annet land kan de utenlandske etatene ikke se hva han har gjort i Norge.

Denne saken ble første gang publisert 18/08 2016, og sist oppdatert 07/04 2017