Underlig skapning til Bring

Posten Bring investerer fem millioner i det svenske cleantech firmaet Inzile. Selskapet utvikler elektriske kjøretøy skreddersydd for lokal distribusjon

Inzile AB har utviklet en elektrisk utslippsfri lastebil, PRO4, i lettbil-klassen beregnet for lokal transport.
Inzile AB har utviklet en elektrisk utslippsfri lastebil, PRO4, i lettbil-klassen beregnet for lokal transport. Foto: Posten Bring
Publisert

Bring opplyser i en pressemelding at målgruppen for Inzile er transportselskaper som ønsker å eliminere utslippene på den siste milen, eller kommuner og park- og hageselskaper.

For Bring er investeringen i Inzile både forretningsmessig og strategisk. Elektriske kjøretøy er et nisjemarked i bilindustrien, som forventes å vokse raskt.

Posten og Bring har mål om kun å bruke fornybare energikilder i kjøretøy og bygg fra 2025. Utslippsfrie lette lastebiler fra Inzile vil gi tilgang til ny teknologi og flere typer elektriske kjøretøy.

- Vi har i første omgang bestilt fem biler fra Inzile til vår svenske virksomhet, sier Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten Norge.

- Reduksjon av klimautslipp i byer er et viktig tema, samtidig som transportbehovene øker. Ny forbrukeradferd med økt e-handel sammen med politisk bestemte miljørestriksjoner er to trender som driver interessen for elektriske kjøretøy, sier Ragnar Åhgren, administrerende direktør i Inzile.

Inzile gjennomfører nå et offentlig nyemisjon på ca. SEK 45,1 millioner i forbindelse med notering på Nasdaq First North i juni.