Protest-konvoi på E16

E16 mellom Arna og Voss ble i 2018 kåret til Norges verste veg. Vegvesenet planlegger å utsette utbyggingen. Motstanden markeres til helgen.

I 2019 løsnet en 400 kilo stor stein og ble hengende i lysbroen i taket i den 791 meter lange Jamnatunnelen i Vaksdal kommune. En av mange veitunneler på E16 .
I 2019 løsnet en 400 kilo stor stein og ble hengende i lysbroen i taket i den 791 meter lange Jamnatunnelen i Vaksdal kommune. En av mange veitunneler på E16 . Foto: Google Maps
Sist oppdatert

På Vestlandet står striden nå om utbygging av den rasutsatte E16-strekningen mellom Bergen og Voss. Den er av mange definert som den viktigste transportkorridoren mellom øst og vest. Lørdag 19. september blir det gjennomført en konvoi for å markere protest mot vegvesenets planlagte utsettelse av prosjektet.

Den rasutsatte strekningen er planlagt utbedret, men i juli kom nyheten om at vegvesenet planlegger å utsette oppstart av prosjektet med to år.

Praktisk gjennomføring

  • Fremmøtested: Bergen Trafikkstasjon, Heiene 4, Nyborg
  • Fremmøtetid: 09.30-11.00 (fremmøte i god tid)
  • Avreise fra Åsane: Kl. 11.00
  • Ankomst Voss/Bømoen: Ca. kl. 12.45
  • Det kjøres (så fremt det er mulig) i vanlig hastighet E16 til Voss. Ved ankomst rundkjøring før Voss, kan de som ønsker forlate kolonnen og returnere til Bergen. De resterende følger Konvoien til Bømoen hvor aksjonen avsluttes med fotografering og intervjuer med presse.

– Det er ingen som dør av å ta ferje, men det dør faktisk folk på E16. Sånn kan vi ikke ha det. E16 er for oss det desidert viktigste prosjektet, fortalte Jan Ove Halsøy, regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) til NRK allerede i februar.

NLF Hordaland og Bergen Lastebileier-Forening er også initiativtakerne bak til en politisk markering lørdag 19. september. Sammen med flere transport- og trafikksikkerhetsorganisasjoner er nå planene lagt for en storstilt konvoi fra Åsane til Voss.

Det inviteres til oppmøte ved Åsane Trafikkstasjon klokka 09.30, med avreise mot Voss klokka 11.00. Det er ventet at konvoien vil bestå av flere hundre kjøretøy, bestående av lastebiler, personbiler, motorsykler, busser m.m. I tillegg vil det kjøres helikopter for befaring av de rasutsatte partiene på strekningen fra lufta.

Les mer på lastebil.no.

Denne saken ble første gang publisert 18/09 2020, og sist oppdatert 17/09 2020