PTV har integrert grenseventing i ruteplanlegger - se kartet

Køene ved grenseovergangene i Europa er tilbake på nivå med det mange husker som storhetstiden.

Mellom Belgia og Nederland er det nå 14 km grensekønår dette bildeutsnittet ble tatt
Mellom Belgia og Nederland er det nå 14 km grensekønår dette bildeutsnittet ble tatt Foto: Faksimile Sixfold
Publisert

Ventetiden ved grenseoverganger i Europa har brått blitt et fenomen igjen - og noe både transportører og speditører trenger å ta med i sin daglige beregning.

Det er PTV Group som nå melder at de har tatt dette med i sin ruteplanlegger, basert på realtime data fra IT-selskapet Sixfold.

Sixfold melder på sin side at de mottar data fra telematikken i flere hundre tusen lastebiler i Europa, og bruker dette til å sette opp et temmelig presist bilde av både lengde på køene og estimert ventetid.

For dem som bare skal "browse" litt for å sjekke tilstandene, er det nok mer enn tilstrekkelig å bruke Sixfold sitt gratiskart - klikk her.

Akkurat når jeg skriver dette er bildet ganske sammensatt. Det tar f.eks. 30 minutter å komme ut av Norge over Svinesund, mens det videre sørover ser ut som plain sailing til Tyskland.

Inn i Nederland, Belgia og Sveits er det imidlertid ganske hårete, med 14 km kø fra Belgia til Nederland. Også mellom Ungarn og Romania er det ganske rødt.

Men har du derimot PTV sine tjenester, får du opp kartmateriell som viser køer ned til gateplan på nærmest hver billengde. Er du nysgjerrig, kan du nå få testet denne gratis i 7 dager.