Ramona Lind inn i TLF-styret, skal jobbe for sjåførene

Det nye styremedlemmet er et symboltungt scoop for Transport- og logistikkforundet.

Ramona Lind har takket ja til en plass i TLF- styret.
Ramona Lind har takket ja til en plass i TLF- styret. Foto: Frode Tellevik, arkiv
Publisert Oppdatert

Transport- og logistikkforbundet (TLF) er det yngste av de tre fagforeningene for sjåfører i Norge, men etter tre års intenst arbeid begynner forbundet virkelig å markere seg.

Du kan lese en større artikkel om hva TLF har oppnådd i TransportMagasinet som ligger ute i salg nå (eller sende SMS til 2205, skriv TAB 4, og du får et svært hyggelig årsabonnement).

Men det tar tid å stable en komplett organisasjon på beina når man starter fra skratsj. Et av de siste viktige punktene for TLF i så måte, er imidlertid på plass med meldingen som kom denne uken:

Ramona Lind har takket ja til den siste åpne styreplassen i forbundet. Nyheter fra TLF finner du på denne linken.

Jeg tror ikke noen av våre faste lesere har gått glipp av hvem Ramona er eller står for, men en oppsummering er aldri feil:

Hun mistet sin sønn Charlie Dan Lind i en tragisk, og i de fleste øynes urettferdig og unødvendig, kollisjon med et vogntog 7. januar i fjor.

Bildet i artikkelen her tok Frode Tellevik, redaktør i TransportMagasinet, da han møtte henne på sykehuset mens hun ennå våket over sønnen, men som aldri våknet fra koma.

- Jeg har aldri ropt så høyt med så svak stemme, sa Ramona Lind til TransportMagasinet etter ulykken.

Det "svake" ropet har likevel nådd høyt og langt.

Uten dette ropet hadde neppe statsminister Solberg frontet tiltak på norske vinterveier. Lind ble kåret til Årets nordlending i 2019. Og hun var en av de første Hareide møtte da han ble ny samferdselminister nylig.

Lind har ikke bakgrunn fra transportbransjen selv, men har solid og høyst relevant ledelsesbakgrunn. Og ikke minst har hun det siste året, etter ulykken, fått et unikt nettverk i og innsikt i transportsektoren.

Men scoopet for TLF ligger fortsatt på det følelsesmessige planet.

Linds sønn døde etter sammenstøt med det mange vil kalle en "drapstrailer". Nå skal hun gjennom sin styreplass jobbe for yrkessjåførers beste. Det er sterkt.