Har kjøpt 100 Scaniaer på 30 år

Veglo er blant landets store transportører, med snart 70 års drift. De siste 30 har Scania stått sterkt hos trønderne.

Nydelig showkrokbil feirer Scania nummer 100 hos Veglo. Alle foto: Kjell Arild Skogan
Nydelig showkrokbil feirer Scania nummer 100 hos Veglo. Alle foto: Kjell Arild Skogan
Sist oppdatert

Veglo AS er basert i Hell, nord for Trondheim, og har ganske variert kjøring innen alt fra tank og thermo, stykkogods og ADR, men er ekstra spesialisert innen avfall.

De siste fem årene har selskapet hatt en formidabel omsetningsøkning, fra 75 millioner i 2012 til over 130 millioner i 2016 (siste regnskapsår).

Dermed er de oppe blant de 30 - 40 største transportørene i Norge.

- Avfallskjøringen vår er nok mest synlig ute på veiene, humrer transportleder Kjell Arild Skogan på telefonen. – Men det er kanskje thermo-kjøring og Bring som har gitt oss mest å gjøre de siste årene.

Kake til showbil

Mye å gjøre betyr mye biler. Og når et selskap runder 100 nykjøpte Scaniaer, da er det kake verd!

Daglig leder Arve Veglo opplyser at sjåfør på bil nummer 100 er Jan Ove Aftret, som ut fra bildene ser temmelig fornøyd ut.

- Bilen, som for øvrig har kran, kommer til å kjøre mest container og avfall i Trøndelag, men går nok også en del turer ned til mottaksanlegg på Østlandet, opplyser Skogan.

Det er Norsk Scania Trondheim som har levert krokbil med henger, som er bygget opp som showbil av Scania Vojens i Danmark.

- Bilen kommer til å skiller seg ut langs veien fremover, til glede for kunder, entusiaster og ikke minst sjåfør, mener daglig leder Arve Veglo.