23948sdkhjf

Nå eier Scania alle forhandlerne

Sterke Alstad Auto er etter 64 år som forhandler nå under Norsk Scania sin solskjerm.

Alstad Auto på Nordmøre og i Romsdal har i all tid vært en sterk Scania-forhandler som har sørget for gode Scania-andeler i regionen.

Etter 64 år som forhandler er de nå solgt til Scania. Alle de 23 ansatte er med videre og Roar Berg fortsetter som distriktsjef.

Anlegget på Hjelset vil fremover bli leid ut til Scania via en langsiktig leiekontrakt, forteller Scania i en pressemelding.

Frode Neteland, administrerende direktør i Norsk Scania, forteller at han ikke tror endringene vil bli veldig merkbare for kundene eller de ansatte. - Alstad Auto har alltid vært en del av Scania-familien, mener han.

Scania har 45 servicepunkter fra Lyngdal sør, til Lakselv i nord. Av disse er 42 egeneide, to er deleide og et verksted er kontraktverksted. -I dag eier vi det største nettverket for salg, reparasjon og vedlikehold av tyngre kjøretøy i Norge, avslutter Frode Neteland.

Kort om Alstad Auto:

I 1928, startet Torstein Alstad opp med egen transportvirksomhet, 20 år gammel.

Alstad ble forhandler for Scania lastebiler og busser på Nordmøre og Romsdal i 1954, og etablerte da Torstein Alstad Automobilforretning. Bedriften var i en periode forhandler for Borgward, Willy's og Fiat personbiler.

Torstein Alstad døde i 1980 og i 1982 ble selskapet organisert som aksjeselskap, med Alstad Auto AS som selskapsnavn.

Virksomheten flyttet til Skjeviksåsen Industriområde i Molde Kommune i 1989.

I 2011 utvidet de serviceanlegget med 1100 m2.

Roar Berg gikk på som ny daglig leder ved årsskiftet 2011/2012.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.077