Scania-sjefen blir Volvo-sjef

Volvos toppsjef sparket. Nå tar Scanias toppsjef over rattkula.

Konsernsjef i Scania CV, Martin Lundstedt blir ny direktør for Volvo AB i oktober.
Konsernsjef i Scania CV, Martin Lundstedt blir ny direktør for Volvo AB i oktober.
Sist oppdatert
Per Hallberg tar midlertidig over Scania-skuta.
Per Hallberg tar midlertidig over Scania-skuta. Foto: Scania

Scanias konsernsjef Martin Lundstedt går over i stillingen som direktør hos erkerivalen AB Volvo. Han erstatter dermed Volvos Olof Persson som har måttet gå fra sin stilling.

Ikke levert

På tross av at Volvo har tjent mye penger den siste tiden, har misnøyen mot Volvos toppleder Olof Persson økt. Årsaken skal blant annet være at styret hadde forventninger til enda høyere inntjening.

Fra januar til mars i år tjente Volvo 6 milliarder kroner, noe som er langt høyere enn samme periode i fjor, da de «bare» tjente 1,7 milliarder.

Det hevdes dog at den økte inntjeningen mest skyldes effektivisering og at lederen ikke hadde noen god plan for hvordan konsernet skulle selge flere lastebiler og busser.

Dermed måtte Persson gå. Ifølge styret i Volvo skal det ikke være noen konflikt mellom dem og Persson.

Aksjene opp 14 prosent

Aksjene i Volvo steg godt på børsen da det ble kjent at den nye direktøren kommer fra Scania - og heter Martin Lundstedt. Han overtar jobben i oktober.

Nestkommanderende i Scania, Per Hallberg tar midlertidig styringen i Scania-konsernet. Hallberg har vært i Scania siden 2001 og inngår i ledergruppen. Det skriver Scania i en kort pressemelding.

- Vi respekterer Martin Lundstedts beslutning om å forlate Scania og vil takke ham for arbeidet med å styrke Scanias markedsposisjon i løpet av tiden hans som direktør og konsernsjef. Det sier styrets leder Martin Winterkorn i en kommentar.

Olof Persson må gå fra Volvo etter at han ifølge styret ikke har innfridd forventningene.
Olof Persson må gå fra Volvo etter at han ifølge styret ikke har innfridd forventningene.

Denne saken ble første gang publisert 22/04 2015, og sist oppdatert 06/04 2017