Spionbilder av Scania på norske skilter

Vi har den siste tiden hørt om flere som har møtt den nye Scaniaen på veiene i Norge - men dette er første gang vi ser dem på norske skilter.

Vi tipper mange ikke ville hatt noe imot å være testsjåfør her. En svensk testsjåfør tungt tidligere har pratet med, forteller at han likte kjøreegenskapene - objektiv som han sikkert var.
Vi tipper mange ikke ville hatt noe imot å være testsjåfør her. En svensk testsjåfør tungt tidligere har pratet med, forteller at han likte kjøreegenskapene - objektiv som han sikkert var. Foto: Frank Røyseland
Sist oppdatert

Begge bilene er registrert på Norsk Scania avd. Oslo. Tømmerbilen er en 6x2 med 730 hk, mens dumperen er en 6x2 med 580 hk. Begge bilene er dessuten registrert like før jul.

Tømmerbilen trekker en henger fra Trailerbygg som er solgt  til Valdres Tømmer.

Det er Frank Røyseland på Hønefoss som har sendt oss bildene han knipset og den lille videosnutten han rakk å snike seg til.

Sjåføren i Scaniaen fikk det rimelig travelt da den godeste Røyseland trakk kameraet frem. - Ja, han løp bort til hallen på Scania Hønefoss og fikk den raskt opp, forteller Røyseland til tungt.no. Trolig er det lakkhallen bilen ble plassert i. Det er umulig å se inn.

Det er ikke første gang han ser bilene. - Jeg møtte begge den 6. eller 7. desember forteller han. Jeg tror de skulle mot Gol på testing der, sier Røyseland.

Video.

Scania selger naturlig nok svært godt - det har også med pris å gjøre - på utgående modell og den nye hytta er trolig ikke langt unna. Det har blitt observert kamuflerte biler på veiene en god stund etter at vi fikk fatt i de første spionbildene allerede i februar 2014. Siden dengang har vi fått bilder fra Lappland, Spania... og Norge.

Selv møtte vi en utgave av arten på Kjeller tidligere i høst.

Mange husker kanskje at det samme var tilfellet i månedene før Volvo kom med sin nye FH. Kamuflerte biler ble observert på så mange veier at vi tilslutt oppfordret publikum om å melde ifra til oss om det var en vei de ikke så den på.

"Sintere" front?

«Spionbildene» viser som vanlig en godt kamuflert bil. Kamuflasjen er nesten identisk til de tidligere observasjonene, men tar vi ikke skrekkelig feil, synes grillen å ha en mer «V»-formet utførelse.

Det blir spennende å se fasiten. Scania har som kjent fått hjelp av familiemedlemmet Porsche til å designe hytta som trolig blir presentert i løpet av året.

Denne saken ble første gang publisert 12/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017