23948sdkhjf

Se hva Lady Gaga, Bjørk og Svempa har til felles

200 meter vifterem gikk med for å lage denne spesielle Scania-jakken.

Uansett hva man lager, kan man gjemme seg bak et eller annet kunstuttrykk. Kunst skal kanskje ikke alltid forstås. Men noen som iallefall forstår design, er motedesigneren Bea Szendfeld. Sammen med det svenske lastebilikonet Svempa har hun laget en jakke laget av vifteremmer.

Svempa er Scania-patriot så det holder. Og et arbeidsjern av dimensjoner. Da vi besøkte ham for noen år tilbake, var det en sen ettermiddag som beveget seg over til å bli kveld. Svempa var på jobb. - Jeg jobber to skift. Ett sammen med de ansatte, og ett etter at de går hjem, fortalte han mens han viste oss en av sine kreasjoner. Dengang var han over 70. Nå er han nærmere 80 - og still going strong.

At han også er også en svært god ambassadør for Scania er hevet over enhver tvil. Derfor heter jakken også «The Griffin Jacket» etter inspirasjon fra nettopp den klassiske Scania-griffen.

Jakken består av 200 meter vifterem fra diverse utgaver av Scania og veier hele 12 kilo. 800 biter er nøye skåret opp og sydd sammen.

Szenfeld er kjent for sin ukonvensjonelle stil og har laget klær til blant annet Bjørk og Lady Gaga. Det overrasker kanskje ingen.

Nå skal jakken selges på Barnebys onlineauksjon mellom 7-22 november. Pengene skal gå til den internasjonale organisasjonen ActionAid, som bidrar med støtte til ofre av klimaforandringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062