Drømmejobben?

Ingenting kan måle seg med skogens ro, mener Kristin Leithe (35). Hun styrer arbeidsdagen sin selv, og kjører helst når andre sover.

Kristin er på plass i krana i nåtidens arbeidshest. Hun arbeider for fullt i vintermørket.
Kristin er på plass i krana i nåtidens arbeidshest. Hun arbeider for fullt i vintermørket. Foto: Bjørn Røst Kjørmo
Sist oppdatert

Hva er det verste som kan skje når man kjører tømmerbil, elsker dyreliv og føler man har drømmejobben?

Jo, edderkopp i førerhytta!

Det synes ihvertfall Kristin Leithe. Hun husker godt kvelden da hun stoppet for å losse, og plutselig fikk øye på den største edderkoppen hun hadde sett, sittende på gardinen!

- Jeg hadde ikke hjerte til å slå den i hjel, så jeg måtte finne noe å slå den bort med. Så forsvant den inn i dashbordet... Jeg skulle jo sove i bilen den natten, og edderkoppen var så svær at den kunne spist meg levende, humrer Kristin mens hun gjenforteller oss historien.

- Ved hjelp av papp fra en bruskartong fikk jeg til slutt slått den ut gjennom døra! Da den var ute av bilen syns jeg synd på den. Jeg hjalp den over asfalten og ut i gresset. Da var den i sikkerhet, og jeg slapp å være redd for at den skulle komme inn igjen. Så redd som jeg var den gangen har jeg aldri vært etterpå!

Kristin er godt fornøyd hver gang fraktbrevene er vel på plass i sagbruket sin postkasse. Da går turen tilbake til skogen, og der liker hun seg best.
Kristin er godt fornøyd hver gang fraktbrevene er vel på plass i sagbruket sin postkasse. Da går turen tilbake til skogen, og der liker hun seg best. Foto: Bjørn Røst Kjørmo

I TransportMagasinet nr 2-2020, som er i handelen nå, har vi brukt hele seks sider på Kristin Leithe. Vi fulgte henne på islagte skogsveier, til sagbruket og tilbake til skogen.

Har du ikke abonnement på TransportMagasinet allerede, kan du tegne det HER.

Ønsker du å kun bestille denne utgaven??? Send SMS til TAB202 til 2205. Koster 149 kroner og det kommer rett i postkassen.