Trekløveret ble Van of the Year 2019

…. og MB tok posten som Bus of the year

Stian Gihle (tv) og Steinar Pettersen fikk æren av å posere foran en av vinnerne.
Stian Gihle (tv) og Steinar Pettersen fikk æren av å posere foran en av vinnerne. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

De tre bukkene PSA, Peugeot Partner, Opel Combo og Citroën Berlingo fikk tittelen «International Van of the Year» (IVOTY) for 2019.

De nye varebilene er resultatet av et samarbeid mellom tre av PSAs merker, Peugeot, Citroën og Opel. De er bygget på gruppens nyeste plattform, EMP2. Vi tar også med at det like under speilet er et kamera som fanger opp mer av blindsonen og viser den på en innvendig skjerm minutt for minutt.
De nye varebilene er resultatet av et samarbeid mellom tre av PSAs merker, Peugeot, Citroën og Opel. De er bygget på gruppens nyeste plattform, EMP2. Vi tar også med at det like under speilet er et kamera som fanger opp mer av blindsonen og viser den på en innvendig skjerm minutt for minutt. Foto: Svein-Ove Arnesen

De tre varebilene, som deler samme plattform og teknologi, mottok prisen på IAA, den internasjonale nyttekjøretøymessen i Hannover. Juryen består av varebiljournalister og redaktører fra 25 land som til sammen krangler seg frem til en verdig vinner eller tre.

Peugeot Partner, Opel Combo og Citroën Berlingo debuterer på IAA og vil være tilgjengelig i en rekke varianter og to forskjellige lengder med et lastevolum opp til 4,4 kubikkmeter og 1000 kilo nyttelast. To europaller skal gli rett inn også i den korteste utgaven, lover Stian Gihle og Stein Pettersen. Det er de som får æren av å posere for fotografen. Gihle er PR- og informasjonssjef hos Peugeot, Citroën og DS, mens Pettersen gjør samme jobb for Opel.

Også på bussiden ble det utdelt heder og ære. Formannen i bussjuryen som deler ut Bus of the Year er vår norske, og svært engasjerte, kollega Tom Terjesen i Bussmagasinet.

Under Daimlers pressekonferanse entret unge Terjesen scenen og kunngjorde at årets busspris gikk til Citaro hybrid.

Citaro hybrid bærer tittelen Bus og the Year 2019
Citaro hybrid bærer tittelen Bus og the Year 2019 Foto: Svein-Ove Arnesen