Vil ikke akseptere dispensasjon

NLF har sendt søknad om dispensasjon fra kjøre- og hviletidene. Det får Norsk Transportarbeiderforbund til å reagere.

Illustrasjonsfoto Geir Svardal
Illustrasjonsfoto Geir Svardal
Sist oppdatert

Tidligere i uken vurderte NLF muligheten for å søke dispensasjon fra kjøre- og hviletidene som følge av togstreiken.

I går ble det klart at de har søkt og i dag gir Norsk Transportarbeiderforbund klart uttrykk for at de ikke vil akseptere en slik dispensasjon.

NLF begrunner søknaden med: "Køer og forsinkelser i trafikken hindrer levering av viktige varer og tjenester. Mange lastebileiere melder allerede om store problemer med å fullføre sine planlagte leveringer innenfor kjøre- og hviletidsreglene, som følge av trafikkproblemer."

Norsk Transportarbeiderforbund reagerer på søknaden som NLF har sendt, og har i dag sendt brev til Statens vegvesen og gitt beskjed om at forbundet ikke aksepterer en dispensasjon begrunnet i følgene av en lovlig streik. Det fremgår av en pressemelding sendt ut fredag ettermiddag.

- Kjøre- og hviletidsbestemmelsene er felles europeiske regler for å sikre gode arbeidsvilkår for sjåførene og for å ivareta trafikksikkerheten. En dispensasjon fra disse reglene vil føre til det motsatte resultat av det Norsk Lokomotivmannsforbund kjemper for, dvs. en god sikkerhet for arbeidstakere, brukere og samfunnet for øvrig, sier Lars Johnsen, leder i Norsk Transportarbeiderforbund.

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2016, og sist oppdatert 06/04 2017