Vognmannen 2016 i solskinn

Årets Vognmannen gikk av stabelen i forbindelse med Veterandagene på Magnor. Det ble en solfylt suksess.

Ni tyske lastebiler hadde tatt turen til Norge og Vognmannen på Magnor.
Ni tyske lastebiler hadde tatt turen til Norge og Vognmannen på Magnor. Foto: Tormod Magelssen
Sist oppdatert

Veterandagene på Magnor arrangeres annen hvert år, og årets arrangement var det 16 i rekken. Arrangøren er Lions Club Eidskog som tar i bruk hele Magnor travbane for å huse det hele, og det er mye som skal på plass.

Her er det nemlig ikke snakk om et lite motorarrangement, men et arrangement for alt som durer og går. Her finner man stasjonærmotorer, mopeder, motorsykler, gamle traktorer, gamle personbiler og sportsbiler, dele- og antikksalg og sist men ikke minst gamle nyttekjøretøyer. Sistnevnte kategori deltar i løpet Vognmannen. I fjor var løpet lagt til Selbu i Trøndelag, mens det alltid legges til Magnor de årene det er Veterandagene der.

Omtrent fulltegnet

Årets løp var så å si fulltegnet. 180 kjøretøyer er grensa og det var ikke langt unna å være fullt i år. I alle fall snakket man om ny deltagerrekord. I all hovedsak er det norske kjøretøy som deltar, en del av dem har reist for å oppleve det hele. I år var det i tillegg også svensker og tyskere med på Vognmannen.

Etter defilering på banen så alle publikummere fikk sett deltagerne, så bar det av gårde ut på en selve løpet. Det var en runde på ca. 10 mil, lagt i naturskjønne omgivelser i området rundt Magnor og Kongsvinger.

Underveis var det fem poster der deltagerne måtte svare på diverse spørsmål. Halvveis i runden var det stopp hos Scania i Kongsvinger der det var servering, samt pilkastkonkurranse. Deretter bar det videre, for så å ende opp på Magnor travbane utpå dagen igjen.

Vognmannen ble i år arrangert for 21. gang, og skal vi dømme etter oppmøte og reaksjonene til folk vi snakket med, så er det ingen tvil om at arrangementet bare blir bedre og bedre. Vi koste oss stort under årets utgave av Vognmannen. I neste utgave av Veteranlastebilen kommer det en stor billedreportasje fra arrangementet.

Har du ikke abonnement på Veteranlastebilen? Det kan du tegne her.

Trond Ryslett stilte med en herlig Scania LBS 110 fra 1973.
Trond Ryslett stilte med en herlig Scania LBS 110 fra 1973. Foto: Tormod Magelssen
Lett transport! Hans Petter Haugens herlige 1947 Studebaker M15 svinger inn på post 3. Rett bak følger Jørn Hundsal i sin sjeldne 1940 Chevrolet delivery truck. Begge har gått i Norge siden de var nye.  
Lett transport! Hans Petter Haugens herlige 1947 Studebaker M15 svinger inn på post 3. Rett bak følger Jørn Hundsal i sin sjeldne 1940 Chevrolet delivery truck. Begge har gått i Norge siden de var nye.  
Praten går lett når veteranlastebilentusiaster treffes.
Praten går lett når veteranlastebilentusiaster treffes. Foto: Tormod Magelssen
Vognmannen ble i år arrangert i forbindelse med Veterandagene på Magnor.
Vognmannen ble i år arrangert i forbindelse med Veterandagene på Magnor. Foto: Tormod Magelssen

Denne saken ble første gang publisert 27/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017