Karavane i dobbel orkan

Orkan og koronatiltak er ingen hindring for årets Volvokaravane. Denne uken besøker de kunder helt nord i landet.

Rigging i sene kveldstimer i Tromsø
Rigging i sene kveldstimer i Tromsø Foto: Frode Tellevik
Publisert

I skrivende stund har Volvo-karavanen parkert i Tromsø. Tirsdag 29.september kan sjåfører og bileiere i 9000-byen få testet nyhetene Volvo lanserte tidligere i år.

Roy Morten Solheim. For anledningen med nytt speil.
Roy Morten Solheim. For anledningen med nytt speil. Foto: Frode Tellevik

Koronatiltakene er på plass i form av smittesporings-app, håndsprit og trygg avstand. Skal du prøvekjøre, er det i tillegg på med munnbind og hansker. Sånn er det bare.

I tillegg til Volvos egne biler, er også en kranbil fra ARKA og en betongbil fra Carbomix med på turen. Og selvsagt Black Velvet, som alle snakker om.

Tor Idar Paulsen har med en Effer 525 på Nord-Norgetur
Tor Idar Paulsen har med en Effer 525 på Nord-Norgetur Foto: Frode Tellevik

Turen nordover har vært tøff, får vi vite. Roy Morten Solheim, som kjører betongbilen, skulle kjøre litt sakte slik at sidemannen fikk tatt bilde av uværet som kom mot dem i Lofoten. Det endte med at uværet tok dem igjen og rev speilet av bilen. - Det hang i ledningene, som igjen viklet seg inn i vinduspusserne, forteller han og peker på merkene på stolpen.

Smittevern-sjef, Fredrik Bergflødt, spriter ned bilene hver kveld, sørger for at alle registrerer seg og deler ut munnbind og hansker til de som skal prøvekjøre.
Smittevern-sjef, Fredrik Bergflødt, spriter ned bilene hver kveld, sørger for at alle registrerer seg og deler ut munnbind og hansker til de som skal prøvekjøre. Foto: Frode Tellevik
Trekkplasteret er på plass i Tromsø. Denne bilen har pels!
Trekkplasteret er på plass i Tromsø. Denne bilen har pels! Foto: Frode Tellevik
Torstein Magelssen har hatt ansvaret for et titalls karavaner i sin karriere. Han vet hva som skal til.
Torstein Magelssen har hatt ansvaret for et titalls karavaner i sin karriere. Han vet hva som skal til. Foto: Frode Tellevik

Det ble snakket om 72 sekundmeter vind. Det er dobbel orkan det.

Men nå har været roet seg og nordlyset har tatt over. Tromsø - Storslett og Alta står for tur de neste dagene, før Øst-Finnmark besøkes med litt redusert portefølje.