Ålesundstunnelene: På´n igjen 4. januar

Søndag 4. januar 2009 kl.18.00 starter igjen rehabilitering av Ellingsøytunnelen. Onsdag 21. januar, til samme klokkeslett, starter arbeidet i Valderøytunnelen

Tunnel

Tunnel

Publisert Oppdatert

- Ja, da er juleferien slutt og vi er i full gang. Selv om vi er forsinket med ca. 4 uker, står sluttfristen september 2009 for hele prosjektet ved lag. Før vi tok ferie var det er totalt ca. 75 mann og 37 maskiner i arbeid. Vi ble nesten ferdig med riving av den gamle vannsikringen (PE-skummet). Det står igjen er 10 %, og det blir tatt i januar. Samtidig har vi montert nytt vannsikringshvelv. Dette er ferdig brannsikret med betong i en lengde av omlag. 800 m. Ellingsøytunnelen blir ferdig til påske. Med unntak av enkelt kvelder hvor det vil pågå arbeid, vil Ellingsøytunnelen da være åpen hele døgnet, forteller prosjektleder Ole Kristian Birkeland i en pressemelding til tungt.no.

Ole Kristian Birkeland ber brukerne av tunnelene merke seg at fra 21. januar stenger begge kl.18.00. Valderøytunnelen blir så åpnet klokka halv seks neste morgen, mens Ellingsøytunnelen åpner en halvtime senere, kl. 06.30.

- Fra 14. januar, klokken 21 om kveldene, og i to måneder framover blir all biltrafikk til ferja mellom Flatholmen og Valderøya ledet gjennom Ålesund sentrum og Sorenskriver Bulls gate på sen kveld og natt. Årsaken til trafikkomleggingen er at vi da arbeider i den ytterste delen av tunnelen i på Ysteneset, forteller Birkeland og tålmodigheten trafikantene har vist så.