CityCat 1000 – liten og kompakt feiemaskin

Bucher Schörling lanserte nylig CityCat 1000. Dette er den minste modellen i et bredt utvalg av feiemaskiner fra den Sveitiske produsenten.

citycat feie

citycat feie

Publisert Oppdatert

Den nye feiemaskinen utmerker seg ved sin høyde på mindre enn to meter og bredde på bare knapt over en meter, som den ideelle feiemaskin for trange og ellers begrensede områder som for eksempel parkeringshus, kjøpesentre, fabrikkområder og boligområder. CityCat 1000 leveres med forhjulsstyring som standard og firehjulsstyring som ekstrautstyr for god manøvrering og retningsstabilitet.

Hydrostatisk, trinnløs fremdrift sørger for enkel og behagelig bruk. Ved rygging, heves sugemunnstykket automatisk for å hindre skader ved påkjørsel. Hydraulikksystemet for feieaggregatet og bevegelsessylindre forsynes av to pumper. En hydraulikkpumpe forsyner sugeviften i feiebeholder, den andre styringen, feiekostene og alle bevegelsessylinderne.

Deutz-dieselmotoren på 32 kW/43 hk, har i lang tid blitt benyttet i bygg-, jordbruks- og kommunalmaskiner, og har tilstrekkelige kraftreserver, selv under høy belastning.

To store koster, hver på 700 mm i diameter og hydraulisk kostetrykkregulering, feier en bredde på maks. 2200 mm. Begge koster er opphengt i stabile armer og kosteturtallet reguleres trinnløst. Sugeteknikkprinsippet er lik det som maskinens storesøster CityCat 2020 har. Vanndyser fukter smusset for støvbinding. Feiekosten leder det inn mot midten. Deretter tas det opp av sugemunnstykket under forakselen, for å bli ført inn i den tippbare 1 m3 beholder.

CityCat 1000 har et omfangsrikt tilbehør som for eksempel roterende varsellys, sugeslange for løv, CD/radio, klimaanlegg, ryggekamera, høytrykksspyler, spyleslange, snøplog eller saltstrøer