Komatsu konkurranse:

Nr. to i Europa

Hesselbergs Øyvind Larsen tok sølv i Komatsus "Advanced technical contest".

Øyvind Larsen var nylig i Tyskland og konkurrerte mot andre Komatsu-mekanikere. Innsatsen ble kronet med en andreplass.

Øyvind Larsen var nylig i Tyskland og konkurrerte mot andre Komatsu-mekanikere. Innsatsen ble kronet med en andreplass.

Publisert Oppdatert

17 deltakere fra hele Europa var i begynnelsen av oktober samlet til duell ved Komatsus fabrikk i Hannover i Tyskland. Konkurransen var tredelt og besto i å finne ut årsaken til at en Komatsu PW 148-8 ikke fungerte som den skulle.

- Først var vi gjennom en teoriprøve med ti spørsmål. Deretter fikk vi 25 minutter til å intervjue maskinføreren for å kartlegge problemet og til slutt hadde vi ca. 55 minutter på oss til å feilsøke for å finne feilen, sier Øyvind Larsen, servicemekaniker hos Hesselberg Maskin.

Øyvind Larsen er utdannet innen bilelektro, men har jobbet som servicemekaniker hos Hesselberg Maskin i fire år.

Vi møter Larsen noen dager etter at han kom hjem fra konkurransen i Tyskland. Han forteller at han etter intervjuet med maskinføreren forsto at problemet med maskinen var at den var treg og bommen spesielt.

Etter noe feilsøking fant han ut at feilen var en magnetventil som var åpen hele tiden.

- Alle maskinene var manipulert med samme feil, slik at det var like konkurransevilkår for alle deltakerne, forklarer han. Under konkurransen ble han vurdert av fire dommere og etter avsluttet konkurranse var det klart at han hadde gjort det veldig bra. Det var kun en mekaniker fra England som hadde gjort det bedre.

Konkurransedagen ble avsluttet med gallamiddag hvor Akira Sugiki, general manager of Komatsu Europe, overrakte Larsen premien for andreplassen.