Tjuvlånte gravemaskin for tredje gang

Denne gangen ble det skader for ti tusen kroner. Dermed blir det politisak.

Publisert Oppdatert

Det er snart tre uker siden Morten Halland og Torbjørn Mæland kom på jobb og oppdaget at gravemaskinen var flyttet noen meter og sto midt i vegen.

Samme meldinga hadde politiet fått, men kunne gjøre vendreis da maskinkjørerne fikk flyttet maskinen.

For annen gang

Så skjedde det igjen for en drøy uke siden. Da sto maskinen på ene siden, med skuffen på andre siden av veien, slik at bilene kunne kjøre under, som gjennom en port.

Men natt til torsdag hadde de uvedkommende gravemaskinkjørerne vært på ferde nok en gang, både med dumper og gravemaskin. Nå er entreprenør Trygve Landmark lei.

- Ein hydraulikkslange var broten tvert av. Det var olje overalt, sukkar han. Det kostar nokre tusen kroner å reparera skadane.

Mandag går han til politiet med saken.

Maskinvante folk

- Dette har me aldri opplevd før, og det er berre tragisk. Dette er ikkje barnestrekar. Dei som har gjort dette har sete i gravemaskin før, slår Landmark fast. Han tenker både på å få starta maskinene uten originalnøkkel og å kjøre dem.

- Det er logg på begge maskinane, så me skal ved hjelp av leverandøren prøva å finna ut eksakt tidspunkt for når dette skjedde. Så håpar me sjølvsagt på tips, og at politiet finn ut kven som står bak. For dette er slett ikkje morosamt, sier Trygve Landmark.