23948sdkhjf

Børge og sugekoppen

Børge Westring kjører glass i Oslo-området, en effektiv sugekopp sørger for sikker levering.

Han ser tilbake på starten i 1983 og minnes opplæringen som bestod i at sjefen tegnet og forklarte på et ark hvordan det hele fungerte, så var det ut å kjøre.

- Gjør det beste ut av det, var beskjeden, smiler Børge.

Det gikk tydeligvis bra og han har aldri knust et glass på innløft. Om Børge selv også er uknuselig vet vi ikke, men han fører bilen og krana med stø hånd da han viser oss hvordan det hele fungerer.

Trøndelag - Oslo

Uka starter klokka fem mandags morgen, da settes kursen mot Trøndelag for levering til glassmestere der. Han henter også mye stort og tungt glass på fabrikken i Orkanger som han kjører ut i området. Så tar han med tomgods og emballasje på returen og er tilbake i Oslo tirsdagskveld eller onsdags formiddag.

Resten av uka er det mest utkjøringer i nærdistriktet og han hjelper ofte glassmestere med leveringer.

Gjengangere

Mest tidkrevende er disse småleveringene til private kunder, noe han har blitt godt vant til.

- Gjengangere på slike jobber er "kanke du bare vente litt?" eller "kommer du nå?" og her om dagen leverte jeg til en dame som ikke viste hvor hun bodde, forteller han og flirer litt.

Fire kopper

Dagens verktøy har fire kopper fordelt på to kretser slik at om to kopper glipper skal de to andre fortsatt holde. Det har batteridrift og lades opp etter bruk. Det er et velfungerende prinsipp og Børge har ennå ikke klart å tømme batteriet for strøm i løpet av en vakt.

- Så lenge glasset er rent, lekker ikke sugekoppene og da bruker den heller ikke noe strøm, forklarer han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109