PTO teknikk i nye lokaler

Etter å ha overtatt arven etter PM Truckcranes ser det lysere ut for Tommy Bergsjøbrenden og Robin Storvik Jensen i PTO Teknikk AS. Økt interesse fra kunder, økt ettermarked og en kystvakt-leveranse er stikkord.

Fra venstre: Robin Jensen, Rune Olsen og Tommy Bergsjøbrenden. PTO PM cranes

Fra venstre: Robin Jensen, Rune Olsen og Tommy Bergsjøbrenden. PTO PM cranes

Publisert Oppdatert

Fra 12 ansatte er PTO Teknikk nå en konsentrert gruppe på fire kompetanserike personer, som i disse dager har kommet seg på plass i nye lokaler på Furuset i Oslo. Det har nok vært en omvelting for bedriften på mange måter og da tungt.no ankom, var det rydding av gamle permer og papirer som var fokus. Flyttingen fører til mindre kontorlandskap og mindre administrasjon.

- Bare på fyring sparer vi en liten formue ved å flytte ned hit. På Opaker fyrte vi med diesel i et gammel stort bygg som var dårlig isolert. I tillegg er en liten administrasjon mer oversiktlig og billigere. Det er lettere å holde full kontroll på en måte. - Small is beautiful, smiler en fornøyd Tommy.

Verkstedet deler de med Jyki Interconsult AS, som driver i samme bransje og med mange liknende jobber. På verkstedet fikk vi se en betongbil som hadde veltet. PTO hadde fått jobben med å rette opp påbygget etter at Bertel og Steen hadde rettet opp selve bilen.

- Samarbeidet med Jyki Interconsult fungerer bra og når jobbene glir over i hverandre løses det med intern fakturering. Dette får ned kostnadene for begge parter. I tillegg har denne beliggenheten mange fordeler som besparelser på transport og kortere vei til mange leverandører og kunder, forklarer Tommy.

Kompetanse

Som tidligere er kompetansen sentrert rundt hydraulikk, mekanikk, elektronikk, reparasjoner av kraner og annet hydraulisk utstyr. I tillegg har de fokus på fjernstyrte systemer.

Det er med kraftuttak fra Hydrocar det hele begynte, det har også gitt navnet PTO Teknikk som står for Power Take Off Teknikk. Tømmerkraner fra Kesla, Scanreco fjernstyringssystemer og hydraulikkpumper fra Hydrocar, er alle viktige produkter som PTO formidler og server. Likevel er det kranene fra Italienske PM som fortsatt utgjør kjerneområdet og det firmaet fronter med.

Robin og Tommy som har tatt driften videre, har begge bakgrunner som flyteknikere og har fått med seg mekanikeren Stian Ravatsbakk og Rune Olsen. Sistnevnte både selger deler og er mekaniker.

Lysere marked

Tommy ser optimistisk på året og opplever et økende marked på verksted/service- markedet. I tillegg merkes et økende ettermarked fra det gode salget de foregående årene. Han håper på 10 til 20 % økning i salg av varer og tjenester i 2010. Med en økende mengde forespørsler og henvendelser og et godt forhandlernettverk med et kjent navn, ser Tommy optimistisk på fremtiden.

PTO Teknikk har også klart å ro i land en avtale med Kystvakten som innebærer å bytte ut kranene på sine tre store fartøy i Nordkappklassen. Det skal da leveres tre stykk PM kraner på 65 tonnmeter.

- Oppdraget er jo litt spennende og her er det mange spesielle krav fra kunden siden kranene skal brukes til mye forskjellig på et marinefartøy til havs, forklarer Tommy.

Bildet: Fra venstre: Robin Jensen, Rune Olsen og Tommy Bergsjøbrenden.