Skjelsvik- terminalen innviet

Publisert Oppdatert

Klokken 13.00 rullet Sørlandsekspressen fra Kristiansand til Oslo inn på den nye kollektivterminalen på Skjelsvik, sier Porsgrunn Dagblad. Den fikk æren av å være første ordinære buss i rute til å benytte det nye knutepunktet.

Lykkeønskningene nærmest haglet mellom brukere, byggherre, entreprenør, politikere og de andre tilstedeværende, da den nye kollektivterminalen på Skjelsvik ble åpnet onsdag ettermiddag. Etter festtalene og snorklippingen, rullet første buss i rute inn på terminalen klokken 13. Dermed har Skjelsvik blitt Grenlands nye knutepunkt for kollektivtrafikk.

Alle lokalbusser, uansett linje, vil gå innom terminalen. Det vil også etter hvert alle ekspressbussene langs E18, som til nå stort sett har benyttet Moheim som holdeplass.

- Denne plassen har vi ventet lenge på. Vi har behov for gode knutepunkt i Grenland. Blant annet for å kunne utnytte synergieffekten med ekspressbussene, sier Merethe Andersen i Telemark Kollektivtrafikk (TKT).

Selskapet har allerede benyttet plassen som stoppe- og snuplass siden 2007, men har jobbet for å få realisert terminalen siden 2004.

- Dette er en stor dag for TKT, selv om ikke de fasilitetene vi kunne ønske oss for sjåførene våre er på plass, sier Andersen. Sjåførene har imidlertid fått en brakke i enden av terminalen, inneholdene toalett, kjøkken-krok og spiseplass til fire personer.

- Vi er ikke mer kravstore enn det. Vi synes absolutt terminalen har blitt veldig bra, men i et prosjekt til 10 millioner kroner, synes vi de også kunne prioritert skikkelige fasiliteter for oss sjåfører, sier Terje Michelsen, som representerer sjåførene i TKT.

Enn så lenge er det TKT som betaler for sjåførenes brakke, men håper at fylket vil sørge for skikkelige fasiliteter etter hvert.

- Vi jobber fortsatt med denne saken, sier Andersen.