To typer skrivere

Etter vår omtale av de forestående endringene på digitale skrivere, har vi fått henvendelser fra lesere som er frustrerte over at de må forholde seg til så mange forskjellige typer skrivere i hverdagen.

Denne farstskriveren fra VDO ble lansert i 2009, nå kommer snart neste generasjon skrivere, forteller Tom E. Sund i AS Fartskriver

Denne farstskriveren fra VDO ble lansert i 2009, nå kommer snart neste generasjon skrivere, forteller Tom E. Sund i AS Fartskriver

Publisert Oppdatert

Vi har sendt frustrasjonen videre til Tom E. Sund i Fartskriver AS og bedt ham forklare hvorfor ting er som de er. Her er hans forklaring:

- Det er i hovedsak to typer digitale skrivere i bruk i Norge. Stoneridge og VDO, eller Siemens som de kalles på folkemunne.

Stoneridge er Scania sitt hovedmerke, men man kan også finne dem i enkelte eldre Mercedes og MAN-modeller.

VDO har relativt god dekning i alle merker med unntak av Scania hvor de i dag har rundt 24 % dekning. VDO finnes i all hovedsak i alle Volvo, Mercedes, Iveco, DAF, MAN og SISU. Et tredje og siste merke, ACTIA, finner man kun i Peugeot Boxer, forklarer Sund.

Det å levere fartskrivere direkte til fabrikk som underleverandør er et meget tøft marked.

Likevel har kunden påvirkningskraft også her, noe som for eksempel har åpnet for at Scania nå kan levere sine modeller med VDO fartskriver.

Dette gjør det enklere for transportselskap bestående av flere lastebilmerker å være enhetlig når det kommer til digital fartskriver.

Både Stoneridge og VDO kommer nå med nye modeller som vil gjøre det enda enklere å betjene den digitale fartskriveren.