Vil lavere fart redde liv?

– Fem prosent lavere fart på norske kan redde 93 liv i året, uttalte professor Per A. Løken til Vårt Land fredag. Nå får professoren kritikk fra foreningen Nei til frontkollisjoner.

Publisert Oppdatert

Foreningen mener professorens uttalelser bare flytter fokus fra vei til sjåfør.- Forslaget er ikke godt nok. Man kan redde liv ved å redusere farten, men redder langt fra helsen. Vi har mange eksempler fra folk som henvender seg til oss for å fortelle om ødelagte liv. Folk mister helse, hus, hjem og familie på grunn av at de blir sengeliggende eller sittende i rullestol resten av livet. De mener de har et liv uten mening, sier administrerende direktør Per-Kaare Holdal i Nei til frontkollisjoner.

Vil redde helsen. Holdal mener derfor at forslaget om å redusere fartsgrensene langt fra er tilstrekkelig. I et møte med statsminister Jens Stoltenberg mandag skal Nei til frontkollisjoner legge fram et eget forslag.

- Vårt forslag vil vise hvordan vi i løpet av en tiårsperiode kan spare helsen til 200.000 personer og redde 1.500 liv, sier Holdal.