Skal utfylle hverandre

ACO Anlegg kjøper 91% av Natursteinpartner og skal sammen tilby komplette leveranser.

Daglig leder i ACO Anlegg Tarjei Rødset har høy fokus på bærekraftig drift.
Daglig leder i ACO Anlegg Tarjei Rødset har høy fokus på bærekraftig drift. Foto: Runar F. Daler / Anleggsmaskinen.
Publisert

28. april inngikk ACO Anlegg en avtale om kjøp av 91% av aksjene i Natursteinpartner AS. Natursteinpartner produserer naturstein, pukk, grus og singel fra den eneste natursteinforekomsten i Møre og Romsdal.

Arnfinn Lange, daglig leder i Natursteinpartner, eier de resterende 9% av selskapet, og vil fortsette driften som et selvstendig selskap med de samme ansatte som tidligere.

Utfyller hverandre

For ACO Anlegg og Natursteinpartner betyr samarbeidet et stort konkurransefortrinn, siden de nå sammen kan tilby komplette leveranser, samtidig som kunder slipper mellomledd og flere leverandører. Natursteinpartner utvinner og tilpasser naturstein i ønsket størrelse, og deretter leverer ACO Anlegg transport, kraning og montering om ønskelig.

Om Aco:

ACO Anlegg er et av distriktets største maskinentreprenører. I konsernet er det omkring 50 ansatte, deriblant 4 prosjektingeniører, 4 stikningsingeniører og 27 maskinførere. ACO Anlegg disponerer ca. 25 maskiner med størrelser fra 1 til 45 tonn.

Bærekraftig drift og leveranser

ACO Anlegg er en maskinentreprenør med base i Tennfjord som utfører de fleste oppdrag innen grunnarbeid og transport.

- Vi har høyt fokus på bærekraftig drift og leveranser, og kan etter oppkjøpet tilby lokal naturstein av høy kvalitet, fremfor å eksempelvis importere stein fra Østen, sier daglig leder Tarjei Rødset.

Reduserte Co2-utslippet med 40 tonn per år

Selskapet har de siste årene nådd flere milepæler knyttet til bedriftens bærekraftstrategi, deriblant redusert Co2-utslippet med 40 000 kg pr. år ved å redusere tomgangskjøring.

ACO-konsernet deltar som første norske firma innen anleggsbransjen i United for Smart Sustainable Cities-programmet som 16 FN-organisasjoner står bak. ACO Anlegg inngikk også nylig en avtale med Grønn Vekst Norge AS, og er dermed deres samarbeidspartner i regionen mellom Trondheim og Bergen. Avtalen omfatter at ACO Anlegg produserer vekstjord på vegne av Grønn Vekst Norge, ved å gjenbruke kompost og myr.