Frykter for gründerbedriftene

SMB Norge er redd for at flere tusen sårbare gründerbedrifter over hele landet blir utradert som følge av den pågående krisen, og ber regjeringen og Stortinget om kraftige tiltak.

SMB Norge mener vi risikerer å miste en hel generasjon av gründere.
SMB Norge mener vi risikerer å miste en hel generasjon av gründere. Foto: Geir Hasle
Publisert Oppdatert

– Hvis vi ikke handler med en gang står vi i fare for å miste en hel generasjon av gründere. Vi ser at hele økosystem av bedrifter nå står i fare for å forsvinne, uttaler adm. direktør Olaf Thommesen i SMB Norge i en pressemelding. Det handler om bedrifter som er ekstra sårbare i utgangspunktet, men som nå er i en helt kritisk situasjon på grunn av koronakrisen.

Alt de eier og har

Thommesen er særlig bekymret for bedrifter som har kommet et stykke på vei, men som er avhengige av mer kapital for å komme i mål. Mange gründere i denne fasen har investert alt de eier og har for å hjelpe bedriften over den siste kneiken.

– Nå risikerer de å miste alt, sier Thommessen.

Forventer gjennomslag

SMB Norge har sendt et forslag til en omfattende tiltakspakke for gründer- og innovasjonsbedrifter til regjeringen og Stortinget. Thommessen har store forventninger til å få gjennomslag for forslagene.

– I SMB Norge har vi store forventninger til at regjeringen kommer disse bedriftene i møte umiddelbart og tiltakene må la seg gjennomføre uten for mye byråkrati. Vi vet at ikke alle kommer til å overleve denne krisen, men nå handler det om å redde så mange som mulig.

– Vi tror og håper at vi blir lyttet til også denne gangen, konstaterer SMB Norge-sjefen.