Er i ferd med å bikke én milliard

Marthinsen & Duvholt opplever større vekst enn planlagt - er på god vei til å passere én milliard kroner i omsetning.

Omsetning på 1000 millioner kroner, da er greit å ha maskinparken i orden. Med korona-hilsen ser vi fra venstre Nils Kristian Hjelmtvedt (distriktssjef i Vestfold i Volvo Maskin), Kenneth Lensberg (maskinansvarlig i Marthinsen & Duvholt), David Kristianslund (salgsdirektør i Volvo Maskin) og Frank Duvholt (administrerende direktør i Marthinsen & Duvholt).
Omsetning på 1000 millioner kroner, da er greit å ha maskinparken i orden. Med korona-hilsen ser vi fra venstre Nils Kristian Hjelmtvedt (distriktssjef i Vestfold i Volvo Maskin), Kenneth Lensberg (maskinansvarlig i Marthinsen & Duvholt), David Kristianslund (salgsdirektør i Volvo Maskin) og Frank Duvholt (administrerende direktør i Marthinsen & Duvholt). Foto: Fredrik Saugstad
Publisert

Et godt marked med stadig flere prosjekter i 100-millioners klassen gjør at administrerende direktør Frank Duvholt, økonomisjef Kenneth Torstensen og maskinansvarlig og verksmester Kenneth Lensberg er ganske sikre på å passere én milliard kroner i omsetning før året er over.

Det har vært en bevisst satsing på større prosjekter, men denne veksten var ikke planlagt.

- På 21 år har vi aldri har hatt røde tall og vi har hatt jevn og stabil vekst de siste årene, men vi hadde planlagt å komme opp til milliardgrensa først i 2022 eller 2023, forklarer Frank Duvholt.

Frank Duvholt, administrerende direktør i Marthinsen & Duvholt AS.
Frank Duvholt, administrerende direktør i Marthinsen & Duvholt AS. Foto: Fredrik Saugstad

Som maskinentreprenør i Vestfold og Telemark er det ganske sikkert rekord, mener de.

(2019 var også et godt år med 814 millioner i omsetning og 6,3 prosents margin på bunnlinja.)

- All vekst er dessuten gjort organisk, forsikrer Kenneth Torstensen.

Æren blir også gitt til en god og stabil gjeng ansatte som nå er kommet opp i 207 personer.

Kjøper 11 Volvo

Siden oppstarten i 1999 har de handlet mye maskiner av Volvo Maskin.

I tillegg til Cat og Hitachi er det mye Volvo CE-utstyr i maskinparken som nå teller over 90 enheter. Salgsdirektør i Volvo Maskin, David Kristianslund var første Volvo-selger på plass. I dag er det Nils Kristian Hjelmtvedt som er Volvos mann i Vestfold, noe han har vært siden 2010.

Og nå har han og Frank Duvholt signert på ikke mindre enn 11 maskiner.

Nils Kristian Hjelmtvedt har lagt frem 11 Volvo-kontrakter på steinbrodet til Frank Duvhol og vi ser Frank signere på det siste arket.
Nils Kristian Hjelmtvedt har lagt frem 11 Volvo-kontrakter på steinbrodet til Frank Duvhol og vi ser Frank signere på det siste arket. Foto: Fredrik Saugstad

247 tonn gule maskiner

En "maskinpakke" på totalt 247 tonn er ikke hverdags kost for noen av dem, den består forøvrig av 1 stk L110H, 3 stk EWR150, 2 stk A25G, 2 stk EC200E, 2 stk ECR235E og 1 stk EC250E.

Maskinene leveres fra nå og utover høsten. Bestillingen blir heller ikke forsinket eller berørt som følge av nedstengningen av Volvos fabrikker i fire uker, eller andre forhold, opplyser David Kristianslund.

- Noen av disse er fornying av eksisterende maskinpark, men mesteparten er utvidelse av maskinparken vår, forklarer Frank.

Årsaken er økende volumer og stadig større prosjekter. Markedet på Østlandet er i vinden for tiden, særlig på infrastruktur og kommunaltekniske arbeider, legger han til.