Elon Musk er lei av trafikken - kjøper TBM

Allerede holder han på med SpaceX, Tesla, OpenAI, er rådgiver for Trump og er far til fem, nå skal han begynne med tunneler også

En TBM blir klargjort til bruk på Follobanen, hovedløpenes kostnader ligger på rundt 8,7 milliarder kroner. Hele prosjektet er antatt å koste 23 milliarder kroner.
En TBM blir klargjort til bruk på Follobanen, hovedløpenes kostnader ligger på rundt 8,7 milliarder kroner. Hele prosjektet er antatt å koste 23 milliarder kroner. Foto: Acciona/Ghella
Sist oppdatert
Det holder ikke med å forsøke å endre bilindustrien, romrakettindustrien og være far til fem, nå skal Elon Musk bygge tunneler også (sier han da).
Det holder ikke med å forsøke å endre bilindustrien, romrakettindustrien og være far til fem, nå skal Elon Musk bygge tunneler også (sier han da). Foto: Flickr/InInnovation Creative Commons
Om en elbilgründer skulle klare å drive en TBM langt billigere enn andre entreprenører, skal bli spennende å se.
Om en elbilgründer skulle klare å drive en TBM langt billigere enn andre entreprenører, skal bli spennende å se. Foto: Fredrik Saugstad

Tidligere har folk tenkt at det var frustrasjon over trafikken i Los Angeles som gjorde at han publiserte tweets som "Traffic is driving me nuts".

I midten av desember fortalte han sine twitter-følgere at han skulle kjøpe en TBM og "bare begynne å grave". I tillegg lovet han at skulle kalle operasjonen for "The Boring Company", melder CNN på sine nettsider.

Nå har han twitret at fremdriften med tunnelprosjektet er spennende og at han skulle starte opp "om en måned eller noe..."

Musk har tidligere pratet om tunneler med stor interesse og mener de kan være med på å lette trafikken i byene.

- Dette er en enkel og åpenbar ide, du kan ha tunneler i flere nivåer, antagelig kan man ha 30 nivåer med tunneler og fullstendig fikse trafikkaoset, uttalte han.

Om man skal dette alvorlig kan man jo lure på, å drive tunneler er som kjent en svært kostbar affære, og under en storby er det ekstra vanskelig.

Kostnadskutt

Musk har vist at han kan kutte kostnader dramatisk med kompliserte tekniske utfordringer allerede. Romrakettselskapet SpaceX har allerede fått skryt for lave kostnader.

Tunnelsyn

Musk er ikke den eneste milliardæren med tunnelsyn, rivalen Jeff Bezos, grunnleggeren av Amazon.com, har patentert en løsning for å sende pakker via tunneler, men det er uvisst om Amazon faktisk skal realisere dette.

Denne saken ble første gang publisert 29/01 2017, og sist oppdatert 06/04 2017