Aktiviteten øker

Korona-usikkerhet til tross: Antall brukere av SmartNett har økt fra 1700 til 2000 i snitt.

Antallet påloggede SmartNet brukere følger arbeidsrutinene til anleggsbransjen og gir dermed en grei pekepinn på aktivitetsnivået.
Antallet påloggede SmartNet brukere følger arbeidsrutinene til anleggsbransjen og gir dermed en grei pekepinn på aktivitetsnivået. Foto: Leica
Publisert Oppdatert

Leicas SmartNett-abonnement viser relativt tydelig at anleggsbransjen er i full drift.

Dagfinn Solvik-Olsen, Markedsansvarlig Georadar forteller at de kan se hvor mange maskiner og GPSer som er i drift rundt om i landet.

- Det er flere pålogget nå enn før korona-krisen, forklarer Solvik-Olsen.

Om saken gir deg et deja-vu, er det fordi dette er en oppdatering fra saken vi meldte om i mars, men nå øker altså dette.

Fra 1700 til 2000 brukere

Antallet påloggede SmartNet brukere følger arbeidsrutinene til anleggsbransjen. Før regjeringen satt inn Korona tiltakene så hadde vi i snitt 1700 brukere pålogget hver dag, dette holdet seg etter tiltakene ble innført. Men nå er tallet oppe i 2000 i snitt. Han merker også at salget i april ser ut til å øke.

De siste 4 ukene har det vært en svak vekst av påloggede brukere på SmartNet. Ganske interessant med tanke på all usikkerheten som er i bransjen, kommenterer Carl-Henrik Ellingstad, produktsjef for SmartNet.

Høyeste antallet i verden

- Det har seg slik at pga den svake veksten som har gjort at gjennomsnitt på antall tilkoblede brukere har økt fra 1700 til 2000 brukere i snitt pr. dag, har NRS support økt kapasiteten på serveren samt konfigurert en fordeling av brukerene for økt sikkerhet av kvaliteten av tjenesten. Dette er unikt i denne sammenheng for SmartNet i verdens sammenheng Ingen andre land har en så stor brukergruppe på til enhver tid av arbeidsdagen. Det er kult, kommenterer Ellingstad.