23948sdkhjf

Fikk et av nordens største asfaltprosjekt

NCC skal legge omkring 300.000 (!) tonn asfalt.

NCC Industry har inngått avtale med AF Gruppen om asfaltering av veiprosjektet Arendal – Tvedestrand. Asfaltoppdraget er, med om lag 300 000 tonn asfalt, trolig det største asfaltprosjektet gjennomført i Norden.

Skjønt, er det nå nordens største? Veidekke har lagt en 50 km lang strekning med asfalt i 2006 da de åpnet sin nye E4. I tillegg ble det lagt 22 kilometer betong.

Uansett - det 23 kilometer lange motorvei-prosjektet mellom Arendal og Tvedestrand gjennomføres av AF-Gruppen og 7. april ble det klart at NCC Industry fikk oppdraget med å levere asfalt til prosjektet.

Det melder NCC selv i en pressemelding.- Vi er svært godt fornøyd med å få på plass denne avtalen med AF Gruppen. Dette en strategisk meget viktig kontrakt for oss, sier Asfaltdirektør Joar Caspersen i NCC Industry.

AF Gruppen sin prosjektleder Erik Frogner uttrykker stor tilfredshet med valget av Nordens største asfaltaktør NCC Industry som samarbeidspartner på E18 Arendal - Tvedestrand.

- Med omlag 300 000 tonn asfalt er dette trolig Norges største asfaltoppdrag og med knapp byggetid vil dette kreve det aller ypperste fra begge parter for å komme sikkert og tidsmessig i mål i dette oppdraget, sier Frogner.

20 000 tonn i år

Det blir dermed høy asfaltproduksjon på Sørlandet de kommende årene. 20 000 tonn skal asfalteres nå i år. Resten fordeles på to hektiske år i 2018 og 2019. I forbindelse med prosjektet setter NCC Industry opp en ny mobil asfaltfabrikk i anleggsområdet som sammen med eksisterende NCC-fabrikker på Sørlandet skal levere til veiprosjektet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11