Visinor solgt til Nordisk Bergteknik

Konsernet Nordisk Bergteknik har kjøpt fjellsikrings- og betongrehabiliteringsfirmaet Visinor AS i Bjerkvik i Norge.

Betongrenovering Drift AS skiftet navn til Visinor i 2015, nå blir det en del av konsernet Nordisk Bergteknik.
Betongrenovering Drift AS skiftet navn til Visinor i 2015, nå blir det en del av konsernet Nordisk Bergteknik. Foto: Fredrik Saugstad
Publisert

– Vi er veldig glad for muligheten til å kjøpe Visinor. Det er et veletablert og ansett firma med lang erfaring, sterk ledelse og et svært høyt kompetansenivå blant de ansatte. Oppkjøpet kompletterer vårt tilbud som totalleverandør og tilfører oss spesialkunnskap innen betongrenovering. Vi styrker dessuten vårt geografiske nærvær nord i Norge, noe som er svært positivt, sier Oddbjørn Røed, konsernsjef i Norge for Nordisk Bergteknik i en melding fra selskapet.

Mulighet til å gi et bredere tilbud

– Det er normalt at kundene ber om både fundamentering og fjellsikring i våre oppdrag, så dette gir oss mulighet til å gi et bredere tilbud. Vi får mulighet til å utvikle oss med våre ulike og kompletterende kompetanser. Samtidig bli vi lettere geografisk tilgjengelig for både norske og svenske kunder, ifølge Patrik Bones Olsen, daglig leder for Visinor.

Visinor kommer til å inngå i konsernet Nordisk Bergteknik fra og med 1. oktober 2020. Nordisk Bergteknik kjøper 60 prosent av aksjene i Visinor AS, med en opsjon om å kjøpe ytterligere 40 prosent i løpet av tre år.

Nordisk Bergteknik er et konsern med virksomheter innen fjellsikring og fundamentering, der hovedområdene inkluderer boring, sprengning, fjellsikring, betongrehabilitering, pæling, spunting og grunnforsterkning.

Konsern-fakta (før oppkjøpet av Visinor):

Antall medarbeidere: Cirka 300 stk.
Omsetning: Cirka 1 MRD NOK.
Biler og maskiner: Cirka 200 stk.
Kontor: Finns på ti ulike plasser i Sverige og Norge.
VD: Andreas Christoffersson.
Konsernsjef i Norge og forretningsområdesjef for fjellsprengning: Oddbjørn Røed

Vestfold Fjellboring

Konsernets datterselskaper opererer i dag hovedsaklig i Sverige og Norge. Virksomheten i Norge har så langt skjedd innenfor Vestfold Fjellboring, etter at Nordisk Bergteknik kjøpte selskapet i 2017.