Lemminkäinen skal bygge kraftverk på Voss:

Prosjekt på 25 millioner til Lemminkäinen

Lemminkäinens anleggsvirksomhet skal bygge dam, inntak og kraftstasjon på Holmen Kraftverk.

Lemminkäinens anleggsvirksomhet setter i gang med prosjektet i august og skal være ferdige mot sommeren 2016. Foto: Lemminkäinen
Lemminkäinens anleggsvirksomhet setter i gang med prosjektet i august og skal være ferdige mot sommeren 2016. Foto: Lemminkäinen
Sist oppdatert

Kraftverket som skal bygges ligger i Jordalen i Voss kommune.

Tinfos er byggherre, og har etter anbudsrunde tildelt kontrakten til Lemminkäinens anleggsvirksomhet, meldes det i en pressemelding.

- Vi er veldig glade for å ha vunnet denne kontrakten. Arbeidene omfatter bygging av dam, inntak og maskinsal, og alt skal utføres i betong, sier prosjektleder Nils Olav Teigen i Lemminkäinen Norge.

Holmen Kraftverk skal bygges over et kort stykke av elven Jordalselvi, og vil utnytte et bruttofall på 280 meter.

- Dette er et spennende prosjekt på mange måter, og vil gi flere gevinster enn bare ny kraft. I Jordalen bor det om lag 35 personer og i forbindelse med byggingen av kraftverket vil disse få en bedret tilkomst til bygda. Årsaken er at det i forbindelse med utbyggingen har blitt skutt ut en tunnel hvor kraftverkets rørgater skal gå i bakken og bygdas biler kan kjøre oppå, sier Teigen.

Lemminkäinen vil starte opp arbeidene i begynnelsen av august i år, og prosjektet skal ferdigstilles fram mot sommeren 2016. Kontrakten har en verdi på om lag 25 millioner kroner.

Denne saken ble første gang publisert 27/08 2015, og sist oppdatert 06/04 2017