YIT og Lemminkäinen har fusjonert

Fra nå av skal selskapene operere under navnet YIT.

Publisert

YIT og Lemminkäinen fusjonerte den 1. februar 2018 for å bli en leder innen nordeuropeisk byutvikling.

Etter fusjonen sier den nye bygg- og anleggsaktøren at:

YIT er det største, finske bygg- og anleggsselskapet og en betydelig aktør i bransjen i nord-europeisk sammenheng.

Selskapet utvikler og bygger leiligheter, forretningslokaler og hele boligområder.

YIT har også spisskompetanse innen krevende infrastrukturprosjekter og asfaltering. Nye YIT hadde en nettoomsetning i 2016 på om lag EUR 3,4 milliarder, og 10 000 ansatte.

I Norge er YIT en av landets ledende leverandører av asfalt, pukk, grus og anleggsarbeider.

Har møtt tøff konkurranse

Det virker ikke tilfeldig at dette kom nå etter Lemminkäinen meldte om betydelige kutt i flere avdelinger den sjette desember i fjor:

Til AnleggsMagasinet fortalte da markeds- og kommunikasjonsdirektør Tom André Aas i Lemminkäinen Norge at på grunn av tøff konkurranse i markedet er Lemminkäinen var nødt til å ta grep og å redusere sin kostandsbase. I praksis betydde det at avdelingene i Stavanger og Oslo blir lagt ned og at virksomheten på Lillehammer settes på hold i 2018.

I dagens pressemelding står det:

Sammenslåingen av Lemminkäinen og YIT skaper et økonomisk robust selskap med byutvikling som motor for vekst og lønnsomhet. Selskapenes forretningsområder kommer til å utfylle hverandre og gi nye YIT god likevekt, noe som kommer til å redusere følsomheten for konjunkturbetingede svingninger.

- Fusjonen er et strategisk viktig skritt for oss og skaper en plattform for vekst slik at det nye selskapet kan bli et av de ledende innen byutvikling i det nord-europeiske bygg- og anleggsmarkedet. Jeg er overbevist om at sammenslåingen skaper en aktør som vil oppnå enda bedre kundeopplevelser og økt konkurransedyktighet i kraft av sitt aktive utviklingsarbeid. Fusjonen skaper også nye karrieremuligheter, blant annet gjennom krevende prosjekter som kombinerer infrastruktur, forretningslokaler og boliger, sier Kari Kauniskangas, konsernsjef i YIT Corporations.

YIT har virksomhet i 11 land: Finland, Russland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Den tsjekkiske republikk, Slovakia og Polen.

Abonner på AnleggsMagasinet: