23948sdkhjf

Endelig sover vi godt

| Medlemsnyhet | Bedrift Lavenergisystemer AS

Frem til nylig hadde beboerne i Kringsjåveien 91 - 95 valget mellom to onder; å få nattesøvnen forstyrret av trafikkstøy, eller et usunt inneklima i soverommene.

Mot Kringsjåveien var det byttet til energieffektive vinduer uten luftespalter for noen år siden. Det var ingen ventilasjon. Med lukkede soveromsdører ble det ubehagelig høyt CO2-nivå, høy luftfuktighet og problemer med kondens.

Behov for rehabilitering
Styret i borettslaget var derfor klar på at de måtte sørge for et bedre inneklima når bygget stod foran en nødvendig rehabilitering.

Tradisjonell balansert ventilasjon var aldri aktuelt. 3-roms leilighetene har god arealutnyttelse. Det var ikke plass til aggregat eller nye ventilasjonskanaler. Vi ønsket ikke å senke deler av taket med 20 cm, forteller styremedlem Kristian Nilsen.

Balkongentreprenøren ble valgt til å utføre rehabiliteringen. De anbefalte Lunos ventilasjon fra Lavenergisystemer.

Bedre bokvalitet
Oppgraderingen ble ferdigstilt tidlig i 2022 og omfattet også nye og større balkonger mot Byfjorden. Disse har fleksibel innglassing som også fungerer som en klimasone på kjølige dager.

 Nå er det blitt bedre luft i soverommene og kondensen er borte, forteller Nilsen. Vi er godt fornøyd med valget av desentral ventilasjon. Den kalde trekken fra vindusventilene i stua er også historie.

 At ventilatorene også kunne leveres med støydemping, var en veldig hyggelig bonus. Vi ønsket frisk luft, men nå kan vi også sove godt uten å bli forstyrret av trafikken fra veien utenfor.

Energieffektiv løsning
Inneklima er viktig, men med økende strømpriser ønsket man også en energibesparende løsning. Ventilasjonen gjenvinner varmen i leilighetene. Med løsningen fra Lavenergisystemer kan beboerne redusere oppvarmingskostnadene med mer enn 80 %.

Ventilasjon i veggene

Det desentraliserte systemet er montert skjult i ytterveggene i soverom og oppholdsrom. Uten aggregat og kanalføringer opptar det ikke plass. Halvparten av ventilatorene puster inn mens den andre halvparten puster ut. Retningen på luftstrømmen skifter hvert minutt og danner et balansert ventilasjonssystem. Varmegjenvinnerne tilbakefører 88 % av varmeenergien. Det er hyggelig, også for lommeboka.

 Tyske LUNOS er den ledende produsenten av desentral boligventilasjon. Lavenergisystemer er pionér innen systemløsninger for bærekraftig desentral boligventilasjon i Norge.

Medlemsnyhet

Bedrift
Lavenergisystemer AS

Besøksadresse: Mustads vei 10, Lilleaker
Postadresse: Pb 212 Lilleaker, 0216 Oslo
1366 Lysaker
Norge
Lavenergisystemer AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.078