23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Muggsopp og vond lukt ble borte

Miniventilasjon fra LUNOS er en enkel løsning som benyttes ved boligrehabilitering og oppgradering. Systemet sørger for godt inneklima og redusert varmetap. Det har varmegjenvinning på nivå med store aggregatsystemer.

Familien Normann fikk en ubehagelig overraskelse da de i fjor ankom feriehuset i Provence. En innestengt mugglukt slo imot dem. Årsaken var å finne i underetasjen hvor de fant soppsporer på veggene både i entréen og soverommene.

De så for seg kostbare tiltak for å få bukt med fuktproblemet.

Etter først å ha vasket bort synlige tegn på muggsopp, bestemte vi oss for å bedre ventilasjonen, forteller Lars Normann. Utfordringen var at det verken var plass til aggregat eller kanaler i huset, som er fra 1990.

Ventilasjonsleverandøren vi kontaktet foreslo en desentral løsning.

Det er murvegger i huset i Frankrike, og å bore nye ventiler ønsket man å unngå. Løsningen ble kompakte romventilatorer som fikk plass inne i luftelukene.

Morten Storegjerde i Lavenergisystemer forteller at det som regel er enkelt å installere Lunos e2. Enhetene er diskret og tar ingen plass selv i tynne yttervegger. Det går på 12 Volt og bruker nesten ikke strøm.

Vi var veldig spent på om to små ventilatorer ville være nok, forteller Normann. Da vi kom ned etter nesten et års fravær var effekten stor. Mugglukten var praktisk talt borte. Det var ingen antydning til svartsopp på veggene.

I fritidsboliger bidrar de små ventilatorene fra Lunos med et sårt tiltrengt luftskifte.

En fuktsensor regulerer kapasiteten når huset står tomt. Med gjester på plass reguleres det manuelt. Da er ventilasjonssystemet knapt merkbart.

Lavenergisystemer AS
Besøksadresse: Mustads vei 10, Lilleaker
Postadresse: Pb 212 Lilleaker, 0216 Oslo
1366 Lysaker
Oslo
Norge
Org. nr.: NO998482690

Kontaktperson

MS
Morten Storegjerde
daglig leder
+47 909 34 567 Morten@lavenergisystemer.no

Send til en kollega

0.063