23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Servi Group og Fishwell Technology sammen om å redusere døde

– Kombinert leverer vi en effektiv og automatisk dødfiskhåndtering - med digital overvåkning - som både vil øke fiskevelferden og redusere dødeligheten i merdene, sier Lars Klungreseth, Sales & Business Development Manager i Servi Group.

Samlet leverer produktene en sterk verdiøkende prosess rundt dødfisktelling. Fishwell har gjennom videobasert AI/ML teknologi utviklet «GOODeye Detection» som leverer presis digital telling av laks/ørret og ulike typer rensefisk.

- De innsamlede dataene danner grunnlag for en betydelig bedre samlet analyse som kan brukes for å utføre rettede tiltak for å redusere dødelighet og øke fiskevelferd, forklarer daglig leder i Fishwell, Kjell Wiik.

Dødfiskpumpen Servi CleanPump forebygger den vanligste rømningsårsaken i merdene, som er hull i not. Pumpen har ingen fast installasjon i merd og har avrundede hjørner, noe som gjør at pumpen ikke vil lage hull i noten.

Totalløsning for dødfiskhåndtering
- Alle som har en Servi CleanPump vil få en totalløsning ved dødfiskhåndtering, som også inkluderer digitalisert telling, analyse-dokumentasjon og rapportering, sier Klungreseth, som legger til at alle kunder av Servi CleanPump nå vil få tilbud om å montere tellesystemet til Fishwell.

Sammen kan selskapene levere både for ettermontering og i nye installasjoner som gir stor synergi både for selskapene og kunder.

- Det er etterspørsel etter økt grad av digitalisering og her kan partene levere en samlet løsning for hele prosessen, legger Wiik til.

Fredag 19. januar mottok Fishwell Gründerprisen 2022 på Aqkva Konferansen for sine produkt GOODeye detection og GOODeye Stress Detection. I begrunnelsen til juryen står det blant annet at Fishwell Technology "leverer en tjeneste som gir styring og innsikt i den uoversiktlige biologiske prosessen som utgjør trenging/kompresjon av fisk ved avlusning, flytting, medisinering mm," og at […] "produktet kan være med å senke dagens dødelighet blant fisk betraktelig."

For mer informasjon om havbruksavdelingen til Servi Group: Servi CleanFarm: cleanfarm.servi.no
For mer informasjon om Fishwell Technology: fishwell.no

Servi AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 SKI
Ski
Norge
Org. nr.: NO936370446

Kontaktperson

FG
Frida Gjøby
Digital Markedsfører
fag@servi.no

Send til en kollega

0.031