23948sdkhjf

Har produsert 1000 slike, nå har Broddson satt på en tredje kost

TUNGT OG KJENT: Broddson har for lengst passert 1000 Scandia-maskiner, men fortsatt kommer det nyheter på den tradisjonelle feiemaskinen.

I juni 2022 leverte Nordvang Maskin AS en Broddson Scandia etterhengende feiemaskin til SLT AS på Jessheim.

Av typen Scandia ble dette maskin nummer 1000 for den svenske produsenten. Broddson i Sverige forklarer at de mangler tallene fra 1993 til 2005, så antallet er nok høyere. I snitt fra 2006 har Broddson bygget 62,5 maskiner i året i følge dem selv.

18 av 1000

Uansett er 1000 feiemaskiner en god del, men mange av disse går til markedet i Midt-Østen hvor de feier veier som går gjennom ørkenen.

Der bestilles det 40 til 50 i slengen forklarer Audun Nordvang, daglig leder i Nordvang Maskin. I Norge har han levert 18 maskiner av den nevnte typen siden 2014, i tillegg til tre som var her fra før, da blir tallet 21.

- Og leveringstidene nå da? 

- Avhengig av utstyr tar det mellom fire og seks uker, forklarer Nordvang.

For mange høres nok dette svært kort ut og forklaringen er i følge Nordvang at de store bestillingene til Midt-Østen går over flere år og når det kommer en og annen til Norge, så blir den dyttet inn i mellom. 

- Det gir også mer forutsigbarhet, kommenterer han.

Helt fersk

Dagen før vi prater med Nordvang har en Scandia blitt levert til Sopihop AS i Kristiansand, med en ekstra finesse. En tredje børste foran høyre sidebørste er satt på som ekstrautstyr.

- For å få rive opp skitten som legger seg inn mot kantstein og mot banketter, forklarer Nordvang.

Denne er utrustet med stålbørste og kan utrustes med wire knipper som river bedre mot underlaget der skitten sitter mer fast i underlaget. Dette er andre maskinen som er levert med denne tredje børsten. Den første ble levert til Skien Kommune for ca. ett år siden. Tidligere er maskinene levert med en harv for å løse dette.

- En roterende børste gjør en bedre jobb, du får rufsa opp skitten bedre.

Greit trykk

Kundene er alt fra småentreprenører til de største. Og de som sitter på slikt utstyr blir ofte leid inn av de store. Markedet har vært godt med fire leverte maskiner i fjor og fire i år.

- Kanskje det går mot årets femte snart, men uansett har dette segmentet vært bra, avslutter Nordvang.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047