23948sdkhjf

OPPDATERT: Iveco i hele Norden blir svenskeid, nå er avtalen signert med Hedin som kjøper

Den tidligere annonserte avtalen hvor svenske Hedin Mobility Group kjøper Ivecos distribusjons- og salgsnett i de nordiske landene er nå endelig i boks.

TUNG SATSING: Eller det vil si, det er fortsatt avhengig av konkurransemyndighetenes godkjennelser. Det er ventet første halvdel av 2024.

Det fremkommer av en pressemelding fra Iveco Group N.V. i Torini i dag 5. desember.

Original sak fra 30. mars 2023: 

Hedin utvider dermed virksomheten sin til varebiler, middels tunge og tunge lastebiler og minibusser, ifølge en pressemelding som er sitert av Transportnet.

I dag selges Iveco Groups kjøretøy av 39 forhandlere i Norden. Nettverket for service og reparasjoner består av mer enn 100 verksteder.

Som en del av transaksjonen tar Hedin Mobility Group også over de Iveco-eide fullserviceanleggene. I Norge er dette anlegget i Bærum. I Sverige er det to slike anlegg, mens det er ett hver i Danmark og Finland.

Iveco solgte i fjor 276 kjøretøy i Norge, og har startet 2023 med å selge 30 kjøretøy i januar og februar, ifølge registreringstall fra OFV. Varebilen Daily sto for det aller meste av volumet i fjor, med 240 biler. Det ble solgt 16 eksemplarer av den mellomtunge lastebilen Eurocargo, 13 eksemplarer av Stralis/S-Way (over 18 tonn) og 7 stykk av anleggslastebilen Crossway/X-Way.

Det er totalt 5852 registrerte Iveco-kjøretøy i Norge, ifølge OFV.

Oppkjøpet skal godkjennes nå godkjennes myndighetene, og det er ventet at det er gjennomført mot slutten av året. Prisen er hemmelig, ifølge den svenske avisa Dagens Industri.

Teksten fortsetter under bildet, som viser en Iveco Stralis X-Way 6x4 med 570 hester. Foto: Fredrik Saugstad

Hedin Mobility Group solgte i fjor 180.000 kjøretøy fra en rekke merker. Selskapet har 7800 ansatte i 13 land og har en omsetning på drøyt 5,6 milliarder kroner.

- Dette oppkjøpet representerer flere milepæler for vårt konsern: en utvidelse av distribusjonsvirksomheten til å omfatte lastebiler, salg av kommersielle kjøretøy samt våre første salgssteder på det danske markedet, sier Anders Hedin, grunnlegger og administrerende direktør i Hedin Mobility Group.

Opphav og kilder: Transportnet, Dagens Nyheter

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079