23948sdkhjf

TW Gruppen AS er oppkjøpt av industrieier som satser på massetransport

Inin Group kjøper 70 prosent av massehåndteringsselskapet TW Gruppen.

TUNG INVESTERING: Inin Group AS omtaler seg selv som «industrieier som investerer i selskaper innen infrastruktur og industritjenester». Med oppkjøpet satser de også på massehåndtering.

Oppkjøpsavtalen vil gi Inin Group en eierandel på 70 prosent av TW Gruppen AS, og en andel på 51 prosent i TWI Eiendom AS. TW Gruppen har blant annet markert seg med å satse tidlig på elektriske lastebiler. 

Øivind Horpestad, administrerende direktør i Inin Group, sier at Norge per i dag er verst i klassen når det gjelder resirkulering og gjenbruk av ulike typer masse. Ifølge Norges geologiske undersøkelse (NGU) gjenbruker Norge cirka 55 prosent av overskuddsmasser. I Nederland er tilsvarende tall 99,8 prosent.

- Norske myndigheter legger imidlertid stadig mer press på utviklere for å gjenbruke resirkulerte gravemasser, så vi forventer at dette markedet vil vokse betraktelig de neste tiårene.

Horpestad mener at TW Gruppen er «et perfekt utgangspunkt for å kapitalisere på denne trenden». Med andre ord: tjene penger.

TW Gruppen har investert omtrent 120 millioner kroner i et gjenvinningsanlegg for gravemasse på Disenå utenfor Oslo. Anlegget skal være i full drift i løpet av andre kvartal 2023. Resirkuleringsanlegget er et av kun to på Østlandet. Anlegget er i stand til å resirkulere og gjenbruke opptil 80 prosent av gravemassene som anlegget mottar, ifølge nyhetsmeldingen.

TW Gruppen har som mål å levere konsoliderte inntekter på 205 millioner kroner og driftsresultat på 36 millioner kroner i 2023. Selskapet venter at dette skal øke til 270 millioner kroner i inntekter og driftsresultat på 65 millioner kroner i 2024.

Den endelige aksjekjøpsavtalen forventes å bli undertegnet i løpet av andre kvartal i 2023.

 Om TW Gruppen

Morselskapet TW Gruppen AS ble etablert i 2012 og består i dag av fire datterselskaper:

Massebalanse Oslo AS: Mottakssted for gravemasser på Haraldrud I Oslo. Herfra blir forurensede masser transportert til anlegget på Disenå (se under).

Massebalanse Norge AS: Mottar, renser og resirkulerer gravemasser på Norges eneste innendørs renseanlegg på Disenå, cirka 60 kilometer nord-øst for Oslo. De resirkulerte massene selges til gjenbruk i byggeprosjekter.

Tom Wilhelmsen AS: Massetransportfirma med en bilpark på 33 lastebiler. Bytter for tida til elektriske lastebiler i et fornyingsprogram.

TWI Eiendom AS: Eier landområdet og eiendommen til vaske- og gjenvinningsanlegget på Disenå.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Inin Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047