23948sdkhjf

To Scania R660 til Sigurd & Ola Grimstad: - Den mest økonomiske motorstørrelsen

TUNG NYBIL: Sigurd & Ola Grimstad AS ble grunnlagt i 1939, og har drevet uten stopp siden. I dag har bedriften i Østre Gausdal over 50 kjøretøy i daglig drift.

I mars fikk de to nye Scania R660 6x4HB tippbiler med påbygg fra Maur bilpåbygg. Dette er både fornyelse og utvidelse av bilparken.

Brukollapsen på Tretten

Husker du lastebilen som ble stående på Tretten-bruen som kollapset? Tippbilen var fra bedriften Sigurd og Ola Grimstad AS. Bruen var flittig brukt av bedriftens sjåfører.

- Disse bilene skal i hovedsak gå i anleggstrafikk for lokale entreprenører, og i kalkkjøring for Gausdal Kalk, sier daglig leder Arvid Grimstad.

Bilene ble bestilt for litt over et år siden.

- Hvorfor valgte dere Scania?

- Vi er veldig godt fornøyde med Scania i sin helhet, og derfor ble det naturlig å velge det. Alt fra salg, service til ettermarked og mer fungere veldig godt, sier Grimstad.

De to bilene har faste sjåfører, Olav Øverby og Jørn Tore Flesli. De kjører stort sett i Innlandet.

- Hva er grunnen til at dere valgte R660?

- Vi mener at det er den mest økonomiske motorstørrelsen i den kjøringen disse skal brukes til. Bilene blir brukt i mye tung fjellkjøring. Disse går også primært med henger, sier Grimstad.

Han sier at det viktigste ved kjøp av bilene er at sjåførene trives med riktig type redskap, samt totaløkonomien og servicen fra leverandør.

Andre som har fått ny bil

KR Larsen Maskinentreprenør AS med to nye Volvo FH 540 8x4.

Bedriften har i dag 54 lastebiler av alle typer unntatt kjøl og frys. Tipp/anlegg, kran, spesialtransport, maskintransport, krok, langtransport, flis, tankbiler med mer. I alt er det totalt rundt 70 årsverk i bedriften, inkludert 60-65 sjåfører pluss vikarer.

- Vi er heldige og har trofaste ansatte med liten gjennomtrekk i staben. Det beste eksempel på det er vel at vi har to familier med tre generasjoner ansatt,- i tillegg til flere i to ledd. Vi har eget verksted, egen vaskehall, og vi fikk nytt administrasjonsbygg i 2018, sier Grimstad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141