23948sdkhjf

Litauiske transportselskaper eier 8300 tungtransportbiler i utlandet

Registrerer stadig flere lastebiler i andre EU-land.

TRENDEN FORTSETTER: Litauiske transportselskaper fortsetter å kjøpe opp og registrere lastebiler i andre EU-Land, viser ny undersøkelse.

Undersøkelsen, som er gjennomført av transportorganisasjonen TTLA, viser at ni av ti litauiske selskaper har fått økte kostnader som følge av EUs mobilitetspakke.

Mobilitetspakken har som mål å sikre en bedre balanse mellom sjåførenes sosiale kår og selskapenes rett til å drive over landegrensene, blant annet gjennom regler som sier at lastebil og sjåfør skal returnere til hjemmebasen.

En tredjedel av transportselskapene svarte at mobilitetspakken hadde økt kostnadene med opptil 15 prosent. Halvparten svarte at kostnadene hadde økt enda mer.

For å omgå kostnadsøkningen har litauiske selskaper aktivt etablert underselskaper i andre EU-land. Nå eier selskaper fra Litauen 8300 tungtransportbiler i andre EU-land. De mest populære landene er Polen og Tyskland, men også i Nederland og Danmark eier litauiske selskaper mange lastebiler, skriver Trans.info.

Åtte av ti litauiske selskaper sier at de har investert i flere lastebiler, og at dette er en effekt av mobilitetspakken.

Undersøkelsen viser også at mobilitetspakken har hatt negativ effekt på sjåførmangelen. Ifølge den internasjonale transportorganisasjonen IRU er det nå en halv million ledige sjåførjobber i EU.

Opphav og kilder: Trans.info

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Leder prosjekt på syv milliarder: En offiser og gentleman med ekstremt målfokus
Anleggsretro: Om de som sprengte i fjell
May Kine fra Karmøy: - Med tungbillappen i hånda skjønte jeg pappa sitt valg
Dagens cowboy: Massetransportør uten verken førerrett eller lastevett
E18 Vestkorridoren: Fire leverandører får konkurrere om Gjønnestunnelen
Scania stenger fabrikken: Skal bruke milliarder på ombygging og opplæring
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11