23948sdkhjf

Sjåførlønn etter streiken - dette ble resultatet 

Lavtlønnstillegg innen transportbransjen.

RESULTATET ER KLART: LO og YS på den ene siden og NHO på den andre ble torsdag enige om en ramme på 5,2 prosent og et generelt tillegg på 7,50 kroner i timen. De mest utsatte gruppene får ekstra tillegg. 

Etterfølgende oppgjør skal forholde seg til rammen på 5,2 prosent, melder NHO.  

- Nå kan vi legge fram en løsning som i sum er akseptabel, sa administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO. 

Lavtlønnstillegg gjelder for transport 

For transportselskapene gjelder et ekstra lavtlønnstillegg på 3 kroner slik at tillegget til sammen blir 10,50 kroner. Dette blir i alt 20.475 kroner i året. 

Innen bussbransjen gis det et tillegg på 1 krone ut over det generelle tillegget. Denne bransjen skal dessuten møtes etter mellomoppgjøret for å forhandle et ekstra stillegg på 4 kroner, etter en avtale fra fjorårets hovedoppgjør. 

Minstesatsene vil oppdateres først når rikslønnsnemnda har møttes på oppdrag fra Fellesforbundet, NHO og staten, skriver Vestnorsktransport.no. Det vil si at tillegget som de organiserte får fra 1. april ikke vil gjelde resten av bransjen før dette er vedtatt i nemnda. 

De organiserte er fornøyde

– Et historisk godt resultat. Det viser nytten av samhold. Dette er en streik LO-medlemmene kan være stolt av, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. LO mener at resultatet ble mye bedre enn tilbudet LO fikk fra NHO under meklingen. LO-sjefen sa videre at lønnsoppgjøret vil øke kjøpekraften til de brede gruppene av LOs medlemmer.  

Det generelle tillegget på 7,50 kroner gjelder for alle og utgjør 14.625 kroner i året. Dessuten blir det gitt ekstra tillegg til lavtlønte grupper. Lavtlønnstillegget er på 3 kroner. Der det ikke er lokal forhandlingsrett, er lavtlønnstillegget 4 kroner. 

Oppgjøret omfatter rundt 185.000 medlemmer i LO/NHO-bedrifter. 

Opphav og kilder: LO, NHO, Vestlandsktransport.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093