23948sdkhjf

Eirik fra Kristiansund: - Jeg klarte å rygge ned porten på Nor-Cargo første dagen på jobb

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det var en flau opplevelse der og da”

  • Sjåfør: Eirik Øyen Sund
  • Bosted: Kristiansund 
  • Kjører: Mellom Nordmøre og Gardermoen.
  • Bil: Scania nextgen R500
  • Transporterer: Dagligvarer ut til butikk for Coop.
  • Eirik har kjørt tungbil siden 2008, og er sjåfør for Ålesund-bedriften Elias Breivik Transport AS.
  • Instagram: @eirikoyensund

"Jeg vokste opp i Vardø i Finnmark. Hver morgen før skolen, mens jeg satt ved kjøkkenbordet og spiste frokost, kunne jeg se at det kjørte en Volvo singel bil med Nor-Cargo reklame på skapet ut av tunnelen på vei til byen. Den skulle til kaia for å laste fersk fisk. Dette plantet et lite frø i hodet mitt, og jeg husker at jeg sa til meg selv at denne vil jeg kjøre en dag.

Nå ble det aldri denne bilen, da jeg flyttet til Kristiansund i 2006. Men min første jobb etter oppkjøring på storbil ble for Nor-Cargo i Molde i mars 2008.

Jeg husker godt min første arbeidsdag for Nor-Cargo Molde. Det var en veldig spennede dag, og jeg kjørte for første gang alene. Bil og henger, med nydelig Nor-Cargo reklame langs sidene. Turen gikk fra Molde til Kristiansund med stykkgods og noe kjølevarer.

Denne første dagen ble ikke spesiell bare fordi det var første arbeidsdag, eller at jeg kjørte alene. Jeg klarte nemlig å rygge inn i porten på Nor-Cargo terminalen.

Det skjedde slik. Mens jeg rygger kommer en ansatt fra terminalen og forteller meg noe på sin dialekt, som jeg ikke forsto noe av. Jeg bare nikket og smilte, og fortsatte å rygge. Senere ble jeg fortalt at denne ansatte på terminalen fortalte meg at jeg måtte kjøre fremover, fordi jeg hadde rygget inn porten. Det var en flau opplevelse der og da, men vi har hatt mange lattere om denne hendelsen i ettertid. Nor-Cargo Molde den gangen var helt fantastisk, og jeg føler at det var der jeg lærte transport i praksis. 

For meg er det viktig med adgang på toaletter og dusj, og spisesteder til fornuftige priser langs veien. Middag til under 200, mulig jeg er gjerrig. Men men.

Ute på veien trives jeg best langs fjord og fjell. Innlandet kan fort bli litt langdrygt. På fritiden går jeg så ofte jeg kan i fjellet. Livet er best ute."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079