23948sdkhjf

E18 Vestkorridoren-entreprise til 1,3 milliarder: Seks interesserte - fem får være med videre

Tungt prosjekt som skal prekvalifisere fem av seks aktører for å konkurrere om å bygge  E18 Vestkorridoren Entreprise E105:

Gjønnestunnelen i Bærum kommune er ny fylkesvegforbindelse mellom Gjønnes og E18 ved Strand med videre forbindelse til Fornebu. Entreprise E105 Gjønnestunnelen er den siste vegkontrakten som blir lyst ut på utbyggingen E18 Lysaker-Ramstadsletta, som er første etappe på E18 Vestkorridoren.

De som har meldt interesse for å prekvalifiseres for konkurransen er:

Joint venture Impresa Pizzarotti og Håkanes maskin

ACCIONA Construcción SA

AF Gruppen Norge AS

OBRASCON HUARTE LAIN, S.A. (OHLA) 

Skanska Norge AS

Veidekke Entreprenør AS

Fem blir invitert videre

Byggingen av Gjønnestunnelen gjennomføres som totalentreprise som ble lyst ut 17.mars i år.  Prekvalifiseringen er første steg i konkurransen og skal være ferdig innen slutten av mai.

Statens vegvesen starter nå arbeidet med å sjekke dokumentasjon og referanser til de selskapene so har meldt seg. Basert på prekvalifiseringen vil Statens vegvesen invitere inntil fem leverandører til å levere tilbud og delta i forhandlinger. Planen er at Vegvesenet inngår kontrakt med leverandør før sommeren 2024.

1 til 1,3 milliarder kroner

Kontrakten har en antatt kostnad på mellom 1-1,3 milliarder kroner og omfatter prosjektering og bygging av 1500 av den i alt 1950 meter lange Gjønnestunnelen samt lokalveisystem ved Gjønnes. Resten av Gjønnestunnelen (450 meter) inngår i hovedentreprise E102 Fornebukrysset-Strand, der Statens vegvesen planlegger å signere kontrakt med leverandør i begynnelsen av juni i år.   

Vektlegger innovasjon spesielt

I konkurransen om prosjektering og bygging av Gjønnestunnelen har Statens vegvesen valgt å sette et særlig søkelys på innovasjon. Noe av det som premieres er løsninger for utslippsfri massetransport.

Grunnlaget for å få til dette sikres blant annet ved at E18 Vestkorridoren, som en av regjeringens nye klimapiloter er tildelt fire millioner kroner til å etablere hurtiglader for lastebil og en midlertidig trafo tilknyttet anlegget på Gjønnes. I tillegg vil Vegvesenet gi fradrag på inntil 50 millioner kroner fra leverandørenes tilbudssum for innovative løsningsvalg som sikrer god regularitet og lave framtidige drifts- og vedlikeholdskostnader.   

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11